PRINSESSENYKKER?: Prinsesse Madeleine studerer nå barne- og ungdomspsykologi. Foto: SCANPIX
PRINSESSENYKKER?: Prinsesse Madeleine studerer nå barne- og ungdomspsykologi. Foto: SCANPIXVis mer

Madde fikk spesialkurs

Stockholms universitet opprettet et eget spesialkurs for prinsesse Madeleine, med håndplukkede studiekamerater.

SEHER.NO: Etter en henvendelse fra det svenske kongehuset skal universitetet i Stockholm ha opprettet et spesial-kurs for prinsesse Madeleine (25). Hun har fått fem håndplukkede studiekamerater.

Særbehandlingen av prinsessen er blitt et omstridt tema på det psykologiske instituttet etter at Aftonbladet avslørte at dokumenter som inneholdt spesial-krav og kritikk er blitt sensurert.

Det hele startet med at hoffet henvendte seg til universitetet og forhørte seg om det lot seg gjøre å ordne et kurs i barne- og ungdomspsykologi som prinsessen kunne følge.

I juni hadde instituttet et styremøte for å diskutere spørsmålet. Etter møtet ble det skrevet et dokument som avslører at kurset ble startet etter en forespørsel fra hoffet, at kurset skulle holdes bare denne ene gangen, og at kun fem andre håndplukkede studenter kunne følge dette kurset sammen med prinsessen.

I dokumentet kommer det også fram at instituttets administrative sjef stilte seg kritisk til denne ordningen, fordi det ville bli et dyrt kurs. Hun mente det var bedre å åpne kurset for så mange studenter som mulig.

Etter at Aftonbladet konfronterer instituttet med disse opplysningene, ble dokumentet sensurert og i den nye tilrettelagte versjonen har detaljene om at dette var et engangskurs, og håndplukkede studenter blitt fjernet. Det er også administrasjonssjefens kritikken.

- Hvis du tenker å slå opp dette i Aftonbladet kommer jeg til å hjemsøke deg når jeg dør, sier en sint instituttsekretær til Aftonbladets journalist.

Madeleines medstudenter vil ikke si noe til avisen om hvordan de er blitt plukket ut.

- Jeg aner ikke, sier en av dem Linda Wulf.

- Jeg har ikke fått noen opplysninger om at det skal være ordnet et spesialkurs kun for Madeleine, sier Nina Eldh, hoffets informasjonssjef.

Madeleine har nettopp begynt å studere ved universitetet.