Dronning Margrethe:

Må velge mellom sønnene

Det blir en annerledes julefeiring også for dronning Margrethe.

ANNERLEDES JUL: På grunn av pandemien får ikke dronning Margrethe feiret jul med begge sønnene i år. Her sammen med kronprins Frederik og prins Joachim i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
ANNERLEDES JUL: På grunn av pandemien får ikke dronning Margrethe feiret jul med begge sønnene i år. Her sammen med kronprins Frederik og prins Joachim i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert

Årets julefeiring nærmer seg med stormskritt, men for mange blir det en annerledes høytid grunnet coronapandemien. Smittevern og coronarestriksjoner har også gjort at de kongelige har sett seg nødt til å tenke nytt denne jula.

Onsdag ble det kjent at danskenes dronning Margrethe (80) i år ble nødt til å velge mellom sine to sønner kronprins Frederik (52) og prins Joachim (51).

I en pressemelding fra det danske kongehuset kommer det frem at den danske dronningen i år kommer til å feire jul sammen med prins Joachim og kona prinsesse Marie (44) på Schackenborg slott.

Dronningens barnebarn prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena kommer også til å ta del i feiringen på slottet.

Prins Joachim bor til vanlig i Paris med resten av familien, så det vil nok bli et etterlengtet gjensyn for dronningen i jula.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Feirer i København

Kronprinsparet skal på sin side feire jula på Amalienborg i København sammen med de fire barna - prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Det er åtte år siden kronprinsfamilien sist feiret julaften på Amalienborg. Det gjorde de for øvrig også i 2010, ifølge Billed Bladet.

Den danske kongefamilien har altså sett seg nødt til å dele seg denne jula - i likhet med mange andre familier.

Det hersker liten tvil om at coronajula blir en annerledes julefeiring for de aller fleste - og mange har nok avlyst juleselskaper og andre hyggelige tilstelninger. Det så også dronning Margrethe seg nødt til å gjøre i oktober, da det ble kjent at hun har avlyst sin årlige nyttårskur og nyttårstaffel.

I en pressemelding kom det frem at monarken heller vil holde et lite nyttårsselskap på Christiansborg slott 4. januar 2021. Her vil den danske statsministeren og noen få andre representanter for det offisielle Danmark bli invitert.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortalte i oktober at dronningen bare har avlyst den tradisjonsrike nyttårsfeiringen én gang tidligere.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary (48) gjorde noe som endte med mye tyn. Vis mer

- Det har bare skjedd i 2005 at det har blitt avlyst tidligere, men jeg finner det ikke så rart denne gangen, sa hun, og la til:

- Ved å arrangere dette samler man veldig mange folk på ett sted, noe man ikke skal gjøre nå.

Håper på ei fin jul

Det har for øvrig ikke kommet noen informasjon om hvordan den norske kongefamilien kommer til å feire jula i år.

Da Se og Hør snakket med kronprins Haakon (47) tidligere denne uken, fortalte han imidlertid at han håpet på en fin juletid, til tross for de mange restriksjonene pandemien legger på årets høytid.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

- Jeg håper vi får muligheten til å ha en fin julefeiring. Jeg har ingen krystallkule som gjør at jeg kan se hvordan det blir. Det kommer litt an på smittesituasjonen også, men jeg håper at vi kommer til å klare å skape en fin julefeiring rundt omkring uansett, sa kronprinsen til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig lukket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer