Prins Daniel:

Må utsette feiringen

Prinsens bursdagsfest må angivelig vike.

FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

I år, nærmere bestemt 15. september, fyller Sveriges prins og kronprinsesse Victorias (45) ektemann, prins Daniel (49), hele 50 år.

Som mange andre, pleier også kongefamilien å gjøre stas på sine familiemedlemmer når de fyller år, og kanskje spesielt når det er snakk om et rundt tall.

Dette året blir det imidlertid ikke feiring på den store dagen for prinsen sin del. Samme dag som bursdagen er det en annen stor markering som er planlagt.

Nøyaktig samme dag - 15. september - er det nemlig også 50 år siden Sveriges konge Carl Gustaf, som forøvrig også er Sveriges lengstsittende konge, overtok tronen. Jubileet skal naturligvis feires.

De mest interesserte har nok allerede fått med seg den uheldige tidskollisjonen som er i vente for det svenske kongehuset, og lurt på hvordan dette kan løses.

Heldigvis betyr det ikke at prinsen må ofre sin store feiring til fordel for jubileet til kongen. Det bekrefter hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren på svenske «Nyhetsmorgon», skriver Hänt.

- Til slutt, den store krasjen... et spørsmål om den store krasjen. Kongen har 50 år på tronen og prins Daniel 50-årsdag. Hvordan løser man dette?, spør programleder Anders Philblad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.