Prins Daniel:

Må utsette feiringen

Prinsens bursdagsfest må angivelig vike.

FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

I år, nærmere bestemt 15. september, fyller Sveriges prins og kronprinsesse Victorias (45) ektemann, prins Daniel (49), hele 50 år.

Som mange andre, pleier også kongefamilien å gjøre stas på sine familiemedlemmer når de fyller år, og kanskje spesielt når det er snakk om et rundt tall.

Dette året blir det imidlertid ikke feiring på den store dagen for prinsen sin del. Samme dag som bursdagen er det en annen stor markering som er planlagt.

Nøyaktig samme dag - 15. september - er det nemlig også 50 år siden Sveriges konge Carl Gustaf, som forøvrig også er Sveriges lengstsittende konge, overtok tronen. Jubileet skal naturligvis feires.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

De mest interesserte har nok allerede fått med seg den uheldige tidskollisjonen som er i vente for det svenske kongehuset, og lurt på hvordan dette kan løses.

Heldigvis betyr det ikke at prinsen må ofre sin store feiring til fordel for jubileet til kongen. Det bekrefter hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren på svenske «Nyhetsmorgon», skriver Hänt.

- Til slutt, den store krasjen... et spørsmål om den store krasjen. Kongen har 50 år på tronen og prins Daniel 50-årsdag. Hvordan løser man dette?, spør programleder Anders Philblad.

BLEMME PÅ DIREKTEN: Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

- Det er jo helt spesielt. 15. september, det var jo da kongen tiltrådde i 1973, og prins Daniel fyller 50 år samme dag. Men det kommer til å feires, svarer Thorgren og legger til:

- Det kommer kanskje til å feires litt senere.

Det er nemlig planlagt en stor feiring for Carl Gustafs jubileum, og det faller seg nok ikke naturlig å feire bursdagen til Daniel samtidig.

Ifølge Hänt er det i anledning kroningsdagen planlagt en stor middag i Rikssalen sammen med flere kongelige gjester, i tillegg til statssjefer og ulike svenske representanter.

LES OGSÅ: Dramatiske sekunder: - Skyt ham ned!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer