Prins Harry og hertuginne Meghan:

Må møte i retten

Prinseparet må vitne i ærekrenkelsesrettsaken mot Samantha Markle.

I VITNEBOKSEN: Prins Harry og hertuginne Meghan må innta vitneboksen. Foto: Splash News / NTB
I VITNEBOKSEN: Prins Harry og hertuginne Meghan må innta vitneboksen. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) har hatt et trøblete forhold til familien de siste årene er intet nytt. Allerede da paret skulle gifte seg, tilbake i 2018 ble det kjent for en hel verden at det ikke var noen familieidyll å spore blant Markle-gjengen.

Den britiske kongefamilien har også lagt bak seg noen tøffe år, spesielt etter Harry tok med seg kona og forlot hjemlandet, stilte opp i det mye omtalte Oprah-intervjuet, lagde en dokumentarserie og skrev en bok.

Nå er det imidlertid Meghans familie som skaper trøbbel for prinseparet, ifølge BBC.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Etter Oprah-intervjuet i 2021 har hertuginnens halvsøster, Samantha Markle, saksøkt Meghan for det hun mener er ærekrenkelse og skadelige usannheter.

Hun påstår blant annet at hun ble ærekrenket da Meghan «falskt og ondsinnet» sa at hun «var enebarn». Søsteren hevder at uttalelsene har ødelagt ryktet hennes og utsatt henne for «ydmykelse og hat» på en verdensomspennende skala.

Samantha søker erstatning på 750 000 kroner og ber om en rettssak av juryen.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Nå må både Harry og Meghan vitne i rettssaken. Det melder BBC.

Dette ble kjent etter nyheten om at en forespørsel om å stoppe rettslige avhør i den sivile saken ble avvist av en dommer tirsdag. Forespørselen kom fra hertuginnen.

I dokumenter, innhentet av PA News Agency, fremkom følgende:

«Tiltalte Markle viser ikke at uvanlige omstendigheter rettferdiggjør det forespurte oppholdet, eller at det vil oppstå fordommer eller en unødig byrde hvis retten ikke ilegger et opphold».

Fortsett å se med Se & Hør Pluss

Kjøp tilgang fra 39,-

Har du allerede en bruker? Logg inn

Steg 1/3
Steg 1/3

Få tilgang til eksklusivt TV-innhold og artikler

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort

Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

FLASKEN SPINNER: I «Nødt eller sannhet» inviterer programleder Hasse Hope åtte forventningsfulle kjendiser «hjem» til seg. Det er tid for runde to! Vis mer

LES OGSÅ: I hardt vær: - Dypt opprørende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer