Dronning Elizabeth:

- Må gjøre endringer

Klar tale fra dronning Elizabeth.

KLIMA-DRONNING: Dronning Elisabeth deltok på et klimamøte i Edinburgh torsdag. Foto: Jane Barlow / AFP / NTB
KLIMA-DRONNING: Dronning Elisabeth deltok på et klimamøte i Edinburgh torsdag. Foto: Jane Barlow / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (95) var til stede da klimaforskere samlet seg i Edinburgh for å diskutere klimaendringene. Under besøket hos Edinburgh Climate Change Institute snakket dronningen med flere eksperter på området.

De la frem sin forskning på måter å reversere effekten på klimaendringene, og monarken selv var klar i sin tale.

Ifølge Sky News skal hun ha sagt følgende:

- Vi blir nødt til å endre måten vi gjør ting på.

Og det ser ut til at dronningen også har tatt klima-saken i egne hender.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

Royal Week-besøk

Dronningen ankom klimamøtet sammen med datteren, prinsesse Anne (70).

Det to ankom i en hybrid Land Rover, og monarken bemerket umiddelbart at «den er elektrisk» da hun gikk ut av kjøretøyet.

ClimateXChange er Skottlands kompetansesenter på klimaendringer, og er lokalisert på Edinburgh Climate Change Institute (ECCI). Anne Marte Bergeseng, en representant fra organisasjonen, fikk slått av en prat med dronningen under besøket.

Etterpå fortalte hun at diskusjonen dekket «alt, egentlig». De skal blant annet ha snakket om en grønnere fremtid og hva det vil bety for hverdagen.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Dronning Elizabeth og prinsesse Anne besøkte University of Edinburghs lokaler for sitt siste engasjement som en del av det tradisjonelle Royal Week-besøket i Skottland.

De kongelige møtte også representanter fra Barnas parlament, som ga monarken to rognebærtrær.

Rørende gest

Det er ingen tvil om at det har vært mye som har skjedd i den britiske kongefamilien det siste halvannet året. Men midt oppi all uvennskap og krangling, har det også skjedd noe veldig fint.

En sein kveld tidlig i juni kom nyheten mange rojale fans ventet på. Prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) fikk sitt andre barn sammen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Den lille jenta kom til verden 4. juni i California, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet på datteren:

Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

- Prins Harry hedrer de to kanskje aller viktigste for ham i barndommen ved å gi datteren navnet Lilibet Diana, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle da navnet ble kjent.

Hans bestemor dronning Elizabeth, kalles nemlig Lilibeth i familien. Samtidig tok de med Harrys avdøde mors navn, Diana.

- Jeg synes det er en vakker hyllest til dronningen, og kanskje spesielt etter alt bråket som har vært. For selv om Harry og Meghan hele veien har snakket varmt om henne, har handlingene deres gjort det vanskelig for hele familien, forklarte Vagle.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

LES OGSÅ: Avslørt: Løy om millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer