Kong Harald og dronning Sonja:

Må droppe tradisjonen

Kongeparet må skuffe norske og utenlandske turister i sommer.

STENGT: En av kongeparets turistattraksjoner vil være stengt i sommer. Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff
STENGT: En av kongeparets turistattraksjoner vil være stengt i sommer. Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff Vis mer
Publisert

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy i Oslo ble bygget på oppdrag av Kong Oscar og Dronning Josephine, og sto ferdig i 1852. Siden 1881 har det vært åpent for publikum, og det har blitt en populær turistattraksjon.

Slik blir det ikke i år.

Selv om Oscarshall normalt sett har holdt åpent for turister på sommerhalvåret, vil det være stengt denne sesongen, melder Det norske Kongehus.

Dermed må kongehuset dessverre skuffe alle som hadde tenkt å ta en tur til slottet på Bygdøy i sommer. Men - det er ikke stengt uten grunn.

17. MAI: Dronning Sonja har et spesifikt krav til kjendisdatteren som er kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

Det foregår nemlig omfattende gravearbeid i parken rundt lystslottet, og planen er at mye av det gamle uttrykket skal gjenskapes. Faktisk skal parken bringes tilbake til det opprinnelige uttrykket fra 1852.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle kan fortelle at det ser ut til at dronning Sonja (84) selv har vært svært delaktig i prosessen rundt arbeidet.

På kongehusets nettsider er det nemlig dronningens egne bilder som dokumenterer arbeidet rundt lystslottet.

- Ja, slik hun alltid er! sier Vagle.

De som drømmer om å ta turen til lystslottet må dermed vente til 2023, men det er ingenting som tyder på at ventingen blir forgjeves.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Kongehuset selv skriver på sine nettsider at de håper oppgraderingen vil gi enda en bedre opplevelse for de som besøker Oscarshall hvert år.

Lystslottet disponeres av kongen, men eies av den norske stat.

LES OGSÅ: Hun har «landets dyreste» bunad

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer