Kong Harald og dronning Sonja:

Må droppe tradisjonen

Kongeparet må skuffe norske og utenlandske turister i sommer.

STENGT: En av kongeparets turistattraksjoner vil være stengt i sommer. Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff
STENGT: En av kongeparets turistattraksjoner vil være stengt i sommer. Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff Vis mer
Publisert

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy i Oslo ble bygget på oppdrag av Kong Oscar og Dronning Josephine, og sto ferdig i 1852. Siden 1881 har det vært åpent for publikum, og det har blitt en populær turistattraksjon.

Slik blir det ikke i år.

Selv om Oscarshall normalt sett har holdt åpent for turister på sommerhalvåret, vil det være stengt denne sesongen, melder Det norske Kongehus.

Dermed må kongehuset dessverre skuffe alle som hadde tenkt å ta en tur til slottet på Bygdøy i sommer. Men - det er ikke stengt uten grunn.

Det foregår nemlig omfattende gravearbeid i parken rundt lystslottet, og planen er at mye av det gamle uttrykket skal gjenskapes. Faktisk skal parken bringes tilbake til det opprinnelige uttrykket fra 1852.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle kan fortelle at det ser ut til at dronning Sonja (84) selv har vært svært delaktig i prosessen rundt arbeidet.

På kongehusets nettsider er det nemlig dronningens egne bilder som dokumenterer arbeidet rundt lystslottet.

- Ja, slik hun alltid er! sier Vagle.

De som drømmer om å ta turen til lystslottet må dermed vente til 2023, men det er ingenting som tyder på at ventingen blir forgjeves.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.