Prinsesse Madeleine:

Må beskytte barna

Prinsesse Madeleine og familien er coronafast i Florida - og nå er det skolestart.

USIKKERT: Prinsesse Leonore (t.v.), eldstedatteren til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, begynner på skolen denne høsten. Det vil bli annerledes enn de hadde tenkt. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
USIKKERT: Prinsesse Leonore (t.v.), eldstedatteren til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, begynner på skolen denne høsten. Det vil bli annerledes enn de hadde tenkt. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Madeleine (38) og ektemannen Chris O'Neill (46) har i stor grad sittet isolert i hjemmet sitt i Miami siden mars. Som følge av coronapandemien har de vært tvunget til å holde seg i landet sammen med barna Leonore (6), Nicolas (5) og Adrienne (2).

Florida er en av de hardest rammede delstatene i USA, der over en halv million mennesker er smittet av coronaviruset. Hittil har 9000 mennesker mistet livet, og smitten ser ikke ut til å få noen stopp med det første, ifølge The New York Times.

- Spesielle omstendigheter

Paret har bodd i USA i flere år, og det er derfor naturlig at barna kommer til å begynne sin skolegang der. I februar fylte prinsesse Leonore seks år, og denne høsten er det derfor tid for første skoledag.

Expressen skriver imidlertid nå at prinsesse Leonore går en noe usikker skoleframtid i møte. Det er nemlig skolestart i Miami om få uker, der undervisningen kommer til å bli gjort med distansering. I første omgang gjelder restriksjonene til oktober.

- Prinsesse Leonore kommer til å begynne på skolen i Florida, familien bor jo der og har etablert seg. De har ingen planer om å endre det. Akkurat nå er det spesielle omstendigheter med corona, men alle barna går på skole og førskole der, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, til Expressen.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

- Holder seg unna

At Florida er et spesielt hardt rammet område gjør at familien på fem må være ekstra nøye med smitteverntiltak. Thorgren forteller til den svenske avisa at familien forsøker å holde seg hjemme så mye som mulig.

- De gjør det man skal gjøre. Barna har hatt hjemmeundervisning og ikke gått på førskole eller skole. Familien holder seg unna og er hjemme så mye som mulig, forteller hun.

I FLORIDA: Prinsesse Madeleine, ektemannen og deres to eldste barn fotografert sammen på en lekeplass i Florida i september 2018. Foto: Splash News/ NTB scanpix
I FLORIDA: Prinsesse Madeleine, ektemannen og deres to eldste barn fotografert sammen på en lekeplass i Florida i september 2018. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Det har gått omtrent to år siden «Madde» tok med seg familien, pakket sakene og flyttet over Atlanteren. Da ble kalde Sverige byttet ut med solfylte Florida, der paret tilsynelatende trives svært godt.

Familien har likevel en rekke ganger besøkt gamlelandet, og har vært å se på kongelige arrangementer. 38-åringen har imidlertid ikke fått lov til å reise hjem til Sverige i sommer for å møte familie og venner, som hun nå ikke har sett siden i vinter.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Ingen svensk sommer

Dette er første gang prinsessen går glipp av svensk sommer. Hun fikk heller ikke være med på bursdagsfeiringen av storesøster, kronprinsesse Victoria, på Öland tidligere i sommer.

Se dette innlegget på Instagram

Vi önskar alla en fin nationaldag! 🇸🇪

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

- Prinsesse Madeleine elsker å komme ned til Öland og møte søsken, slekt og venner. Men i år er det spesielle omstendigheter som gjør at man må se framover. Forhåpentligvis ser det annerledes ut neste sommer. Kongefamilien i Sverige har holdt seg til restriksjonene, det er viktig for dem. Det samme gjelder prinsesse Madeleine, som forholder seg til de amerikanske restriksjonene, har Thorgren uttalt til Expressen.

UTEN MADDE: Kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Daniel under førstnevntes bursdagsfeiring den 14. juli. Foto: Jonas Ekströmer / TT via AP / NTB scanpix
UTEN MADDE: Kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Daniel under førstnevntes bursdagsfeiring den 14. juli. Foto: Jonas Ekströmer / TT via AP / NTB scanpix Vis mer

Også for ektemannen, Chris O'Neill, har isoleringen ført til en stor omveltning. Han er nemlig til vanlig i en forholdsvis normal jobb, der han ofte reiser rundt og møter kunder for firmaet Wilton Payments. Det får han ikke lenger gjøre.

LES OGSÅ: Skandaleprinsen er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer