Fyrstinne Charlene:

- Lurer på hva som egentlig feiler henne

Fyrstinne Charlene deler spesiell video på bursdagen sin.

FYLLER ÅR: Tirsdag fyller fyrstinne Charlene 44 år. Hun og ektemannen fyrst Albert har fått enorm oppmerksomhet gjennom ekteskapet. Foto: Shutterstock/ NTB
FYLLER ÅR: Tirsdag fyller fyrstinne Charlene 44 år. Hun og ektemannen fyrst Albert har fått enorm oppmerksomhet gjennom ekteskapet. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var alt annet enn en vanlig bryllupsdag da fyrst Albert av Monaco (63) giftet seg med den sørafrikanske svømmeren Charlene Lynette Wittstock (44) i 2011.

Fyrsten gikk ned på kne og fridde til den olympiske svømmeren 23. juni 2010, og sommeren etter ga de hverandre sitt «ja» i et storslagent bryllup - som skapte uventede overskrifter verden rundt.

Men mer om dette seinere - for både bryllup og ekteskap har sørget for en rekke overskrifter i tabloidpressen etter at Charlene giftet seg inn i Monacos fyrstefamilie.

- Lett å trekke paralleller

I dag, 25. januar, fyller Charlene, som i dag bærer tittelen fyrstinne Charlene av Monaco, 44 år. I den anledning har det blitt delt en gratulasjonsvideo på hennes offisielle Instagram-profil, og fødselsdagen er en ypperlig anledning til å se tilbake på sørafrikanerens tid i offentligheten.

- Videoen er jo som en slags oppsummering av livet til fyrstinnen fra hun var barn til nå. Det er kanskje ikke noe rart i og for seg på en bursdag, og er vel sikkert bare ment som en hyggelig bursdagshilsen fra veldedighetsorganisasjonen hennes, forklarer Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

DEN GANG DA: Det har blitt skrevet side opp og side ned om forholdet og seinere ekteskapet mellom Charlene og Albert. Her da de giftet seg i 2011. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
DEN GANG DA: Det har blitt skrevet side opp og side ned om forholdet og seinere ekteskapet mellom Charlene og Albert. Her da de giftet seg i 2011. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Videoen, som er delt på fyrstinnens Instagram-profil, er nemlig signert Princess Charlene Foundation.

- Den avsluttes med et bilde av henne med hodet over vannet. Da er det lett å trekke paralleller til hvordan hun har det for tida, siden vi vet hun har vært innlagt på en klinikk i lang tid, sier Vagle, og legger til:

- Men det er nok bare ment som et symbol på den tidligere svømmerens kjærlighet til vannet.

Innlagt

Situasjonen rundt bursdagsbarnet har vært uviss helt siden hun i fjor ble innlagt i Sør-Afrika, der hun ble operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

I ettertid har hun tilbragt svært lite tid med familien og hjemme i Monaco.

- Fordi situasjonen rundt fyrstinnen er så uviss som den faktisk er, blir det lett å spekulere. Fyrst Albert har jo vært åpen om at kona sliter, men likevel er det mange som lurer på hva som egentlig feiler henne og hvordan det går, sier Vagle.

Hun påpeker at det dog ikke er noe nytt at det spekuleres rundt Charlenes rolle.

TÅRENE TRILLET: Den ferske fyrstinnen klarte ikke holde tilbake tårene under bryllupet i 2011 og nærmest strigråt. Foto: Francois Mori/ REUTERS/ NTB
TÅRENE TRILLET: Den ferske fyrstinnen klarte ikke holde tilbake tårene under bryllupet i 2011 og nærmest strigråt. Foto: Francois Mori/ REUTERS/ NTB Vis mer

Rykteflom

Hun forlovet seg som kjent med fyrsten i 2010, ett år før de ga hverandre sitt «ja». Men allerede i forkant av bryllupet svirret rykter om at hun ikke trivdes i Monaco, og at hun forsøkte å rømme.

- Dette har blitt dementert, men likevel har mange hevdet at hun aldri har funnet seg til rette der, forklarer kongehuseksperten.

Ryktene om at forholdet var i trøbbel, mye grunnet prinsens fortid som populær ungkar, svirret også, og gjorde ting etter alt å dømme ikke lettere.

Strigråt

Flere var også skråsikre på at fyrstinnen ville trekke seg ut av forholdet lenge før bryllupet. The Guardian har blant annet tidligere skrevet at hun skal ha hatt kalde føtter før den store dagen.

Charlene og Albert ble altså, mot alle odds vil kanskje mange si, smidd i hymens lenker foran en hel verden - til tross for at førstnevnte så svært alvorstynget, og nærmest ulykkelig ut under vielsen.

OVERRASKER: Kronprinsesse Mette-Marit gjestet P3-programmet «The Kåss Furuseths» på Valentinsdagen. Da ble hun overrasket med dette spørsmålet. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

Mange husker nok at hun strigråt under bryllupet, men paret har altså holdt sammen i over ti år som mann og kone. De har også fått tvillingene Gabriella og Jacques (7) sammen, som den stolte mora stadig deler bilder av i sosiale medier.

- Jeg vet ikke hva som stemmer eller ei. Men at fyrstefamilien har vært myteomspunnet i alle år, er det ingen tvil om, sier Vagle.

LES OGSÅ: Prinsessen skilles etter skandalene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer