Prins William og hertuginne Kate har fått sitt tredje barn:

Luftet babynavn på sitt første oppdrag etter fødselen

Bare tre dager etter fødselen var en snakkesalig prins Wiliam ute på jobb.

PLIKTENE KALLER: Kun dager etter at hans tredje barn ble født, stilte prins William opp på offisielt oppdrag. Foto: NTB Scanpix
PLIKTENE KALLER: Kun dager etter at hans tredje barn ble født, stilte prins William opp på offisielt oppdrag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Mandag denne uken ble prins William (35) og hertuginne Kate (36) foreldre for tredje gang, da de fikk en liten gutt.

Og det kan se ut til at livet med den nye prinsen ikke byr på altfor mange utfordringer for den kongelige duoen foreløpig.

Kun dager etter fødselen stilte den nybakte trebarnsfaren opp på et offentlig arrangement sammen med det kommende ekteparet, prins Harry (33) og Meghan Markle (36), der han snakket om sin nye tilværelse som trebarnsfar.

PÅ GUDSTJENESTE: Prins William stilte på gudstjeneste sammen med prins Harry og hans forlovede Meghan Markle da han for første gang snakket om sin nye tilværelse som trebarnsfar. Foto: AFP/ NTB scanpix
PÅ GUDSTJENESTE: Prins William stilte på gudstjeneste sammen med prins Harry og hans forlovede Meghan Markle da han for første gang snakket om sin nye tilværelse som trebarnsfar. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Han sover godt foreløpig. Han oppfører seg fint, og det er bra, svarte William på spørsmål om livet med den nye babyen, melder E! Online, som henviser til en video som ble twitret av Daily Mirrors hoffreporter Victoria Murphy.

Selv om det ennå ikke er kjent hva den lille prinsen vil hete, stoppet ikke det William fra å diskutere temaet.

Saken fortsetter nedenfor.

FORNØYD: Det var en tydelig stolt prins William som hilste på de oppmøtte utenfor sykehuset mandag kveld. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth
FORNØYD: Det var en tydelig stolt prins William som hilste på de oppmøtte utenfor sykehuset mandag kveld. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth Vis mer

Da den australske høykommissæren Alexander Downer (66) foreslo sitt eget navn til den nyfødte, innrømmet 35-åringen at navnet var aktuelt.

- Morsomt at du nevner det. Alexander er et bra navn, svarte han.

Også Sir Jerry Mateparae (63) ønsket sitt eget navn på prinsen, og fikk følgende svar av prins William:

- Jerry er er sterkt navn, absolutt.

Mange navnespekulasjoner

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har spekulasjoner på den nye prinsens navn gått for full rulle i England i lang tid.

- Britene elsker å vedde, og hos bookmakerne har man kunnet sette penger på hvilket navn Kate og William kommer til å gi det nyfødte barnet.

Saken fortsetter under bildet.

TREBARNSFORELDRE: Den lille prinsen er det kongelige parets tredje barn. Foto: REUTERS / Britta Pedersen
TREBARNSFORELDRE: Den lille prinsen er det kongelige parets tredje barn. Foto: REUTERS / Britta Pedersen Vis mer

- Den britiske kongefamilien er ganske tradisjonelle, så jeg tipper de vil gi sønnen et «trygt» navn med kongelig tradisjon. Mange tror navn som Arthur, James og Albert kan bli gitt til sønnen. Men hertugparet er som folk flest, de vil nok bruke litt tid på «å se an» sønnen, og se om navnet passer.

Kongelig tradisjon tilsier at den nyfødte prinsen vil få flere navn, forteller Stavseng.

- Prins William er døpt fire navn, William Arthur Philip Louis. Ettersom storebror George Alexander Louis fikk tre navn, tipper jeg at det nyfødte barnet også får tre navn. Hertugparet vil nok se etter navn fra begge sider av familien. Kanskje blir han kalt opp etter morfar Michael Francis Middleton?, sier Stavseng.

Forsnakket seg om kjønnet

Da prins William for to uker var tilstede under fotballkampen mellom Aston Villa og Cardiff City, sammen med John Carew, skal han i etterkant ha diskutert aktuelle babynavn med fansen. Samtidig avslørte han kjønnet på babyen.

Prins William, som er en ivrig Aston Villa-fan, sa at han ønsket å kalle opp sitt tredje barn etter Jack Grealish, som scoret det avgjørende vinnermålet.

- Jeg kommer til å insistere på at babyen blir kalt Jack, sa 35-åringen før han etter en kort pause innså at han hadde forsnakket seg.

- Eller Jackie, la han til.

Barn nummer tre

Det var Kensington Palace som tidlig mandag ettermiddag annonserte den nye prinsens ankomst på Twitter:

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginnen av Cambrigde fødte en sønn klokken 11.01. Babyen veier 3,83 kilo. Hertugen av Cambridge var til stede under fødselen. Det står bra til med både Hennes Kongelige Høyhet og barnet, het det i meldingen.

Saken fortsetter nedenfor.

FIRE HAR BLITT FEM: Kate og William har sønnen George og datteren Charlotte fra før. Nå har de utvidet familien med en liten prins til. Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment
FIRE HAR BLITT FEM: Kate og William har sønnen George og datteren Charlotte fra før. Nå har de utvidet familien med en liten prins til. Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment Vis mer

Den kongelige babynyheten kom få timer etter at Kensington Palace meddelte at hertuginne Kate var lagt inn på The Lindo Wing på St. Mary's Hospital med veer. Prins William fulgte med til sykehuset, og var altså til stede under fødselen.

Stolte foreldre

Tradisjonen tro ventet hele verden på å få det første glimtet av den nyfødte prinsen, og allerede mandag kveld var det duket for det store øyeblikket.

I likhet med fødslene av prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), kom hertugparet stolt ut på trappen utenfor St Mary's Hospital i London, med den lille gutten i armene.

Saken fortsetter under bildene.

STOLTE: Prins William og hertuginne Kate strålte da de viste frem sønnen. Foto: NTB Scanpix
STOLTE: Prins William og hertuginne Kate strålte da de viste frem sønnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
DEN LILLE PRINSEN: Mandag kveld fikk verden for første gang se det nye tilskuddet til den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
DEN LILLE PRINSEN: Mandag kveld fikk verden for første gang se det nye tilskuddet til den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk treffe lillebror

Før resten av verden fikk se den nye prinsen, var familien samlet på sykehuset. Prins William forlot hertuginne Kate mandag ettermiddag og hentet George (4) og Charlotte (2) - som skulle få treffe sin nye lillebror.

Saken fortsetter nedenfor.

STORESØSKEN: Prins George og prinsesse Charlotte på vei for å se sin nye lillebror. Foto: NTB Scanpix
STORESØSKEN: Prins George og prinsesse Charlotte på vei for å se sin nye lillebror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins William geleidet stolt barna inn på sykehuset, og det var tydelig at de gledet seg. En halvtimes tid etter at bildene ble tatt av de to barna på vei inn, kunne Kensington Palace melde på Twitter at den nye prinsens to søsken var fraktet hjem igjen.

I en melding på Twitter takket hertuginne Kate de ansatte på sykehuset. Hun takket også for alle gratulasjonene de hadde fått i anledning fødselen.

LES OGSÅ: Kong Harald er sykmeldt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer