FRIKJENT: Retten har talt - prinsesse Ragnhilds ektemann er ikke far til elskerinnens datter. Foto: Se og Hør Arkiv
FRIKJENT: Retten har talt - prinsesse Ragnhilds ektemann er ikke far til elskerinnens datter. Foto: Se og Hør ArkivVis mer

Lorentzen er ikke faren

The High Court of England har frikjent prinsesse Ragnhilds ektemann.

SEHER.NO: Prinsesse Ragnhilds (76) ektemann Erling Lorentzen (84) er ikke far til sin tidligere elskerinnes datter, Heloise (19).

Det slo i dag The High Court of England fast, og frikjente Lorentzen på alle vis.

Den pikante farskapssaken ble først referert i den brasilianske avisen "Jornal do Brasil", som i fjor sommer mente å kunne avsløre at den norske industrimagnaten hadde et barn på si.

På 80-tallet hadde Lorentzen et forhold i London til den 35 år yngre trebarnsmoren Cristina Carneiro-de-Mendonca Eastwood (58). Forholdet var slutt da den brasilianske kvinnen fortalte Lorentzen at hun var gravid og påsto at han var faren.

Lorentzen ble lamslått og av frykt for skandalisering av kone, familie og kongehuset, valgte han å skrive under på farskapspapirene og betale millioner for jentungens oppvekst.

Etter hvert tvilte han på at han var barnets far, og da han i 2004 fikk overtalt trebarnsmoren til å la datteren ta en DNA-test, fikk han det svaret han håpet på: Han var ikke jentas far!

- Jeg beklager dypt den belastning jeg har påført min kone og min familie. Jeg har også medfølelse for den unge piken, som i alle år er blitt villedet av sin mor til å tro at jeg er hennes far, sa Lorentzen til Se og Hør i fjor høst.

Prinsesse Ragnhild (76) slo tilbake enda hardere:

- Jeg er sterkt opprørt over å se min ektemann bli utsatt for noe som mest av alt minner om utpressing, sa prinsesse Ragnhild til Se og Hør.

Men elskerinnen stod på sitt og forlangte nye DNA-tester. Nå er imidlertid Lorentzen frikjent en gang for alle.