EKS-LIVVAKT ARRESTERT: En tidligere livvakt av det svenske kongehuset er arrestert og fengslet, mistenkt for voldtekt. Foto: All Over Press
EKS-LIVVAKT ARRESTERT: En tidligere livvakt av det svenske kongehuset er arrestert og fengslet, mistenkt for voldtekt. Foto: All Over PressVis mer

Livvakten pågrepet for voldtekt - igjen

- Kongefamilien har kjent til dette, sier hoffets informasjonssjef.

SEHER.NO: Den svenske kongefamiliens tidligere livvakt er mistenkt for voldtekt. Tirsdag ble han pågrepet mens han var på jobb for Sikkerhetspolitiet.

Trebarnsfaren har ved flere anledninger hatt ansvaret for kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustafs sikkerhet gjennom sin jobb i det svenske sikkerhetspolitiet Säpo. 49-åringen har blant annet jobbet ved den spesielle livvaktsenheten som har ministre og kongefamilien som spesialfelt, skriver VG.

- Kongefamilien har kjent til dette. Men han er ikke lenger livvakt for dem, forteller hoffets informasjonssjef, Nina Eldh, til Aftonbladet.

Pågripelsen skal ha skjedd i Sikkerhetspolitiets lokaler der mannen var på jobb.

Dette er andre gang at mannen blir arrestert i den samme voldtektssaken. Første gang han ble arrestert var allerede 22. september.

- Vi ser svært alvorlig på saken, sier Patrik Peter ved Säpo.

Overgrepet skal ha skjedd 19. september i Almunge rett utenfor Uppsala. Der skal han ha forgrepet seg på en kvinne han tidligere hadde et forhold til.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til1901!

LES OGSÅ: Endelig fikk kronprinsparet tid til hverandre