Prins Harry:

- Livredd for å bli som onkelen

Prins Harry har en rekke bekymringer for fremtiden.

REDD: Prins Harry skal anigeliv være redd for å bli som onkelen, prins Andrew - glemt og utstøtt. Her avbildet sammen i 2014. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
REDD: Prins Harry skal anigeliv være redd for å bli som onkelen, prins Andrew - glemt og utstøtt. Her avbildet sammen i 2014. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert

Det har nå gått over ett år siden prins Harry (36) og kona, hertuginne Meghan (40), trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, til fordel for et langt roligere liv i solfylte California.

Der bor de sammen med sine to barn, Archie (2) og Lilibet (2 mnd.).

- Jeg var fanget. Jeg så ingen vei ut. Jeg var fanget, men jeg visste ikke at jeg var det, delte prinsen om tiden som kongelig i et eksplosivt intervju med Oprah Winfrey tidligere i år, og fortsatte:

- Fanget i systemet slik resten av familien min er. Min far og min bror, de er fanget. De kommer seg ikke unna.

Nå, i et nytt intervju med The Times, forteller en nær venn av prinsen at 36-åringen er redd for å bli glemt etter at han trakk seg ut av kongehuset. I tillegg skal han ha et stort «prins Andrew-kompleks».

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Harry har det travelt

Det er ingen hemmelighet at prins Andrew (61) har hatt noen turbulente år. Helt siden det ble kjent at han hadde et vennskap med overgrepsdømte Jeffrey Epstein, ble han forvist fra kongehuset, og måtte trekke seg helt tilbake fra alle sine plikter.

Siden den gang har Andrew holdt en svært lav profil.

Nå kan det se ut til at prins Harry er redd det samme skal skje med ham - i en litt mildere skala.

En nær venn av prinsen forteller nemlig at 36-åringen er redd han skal bli ignorert nå som interessen rundt den neste generasjonen kongelige får mer fokus.

- Harry har alltid hatt det travelt med å påvirke andre, fordi han tror han har en begrenset holdbarhet før folket heller vil høre mer fra George og hans søsken, forteller kilden.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Det er noe prinsen selv skal ha uttalt en rekke ganger, ifølge kilden, som hevder at prinsen har sagt at han er bekymret for å være kjedelig når rojale fans heller fokuserer på prins Williams (39) barn, George (8), Charlotte (6) og Louis (3).

- Han er redd for at han, etter det, vil bli som onkelen hans, sier kilden videre, og refererer til prins Andrew.

Redd for å bli «kjedelig»

Prinsens venn forteller til The Times at nettopp dette forklarer hvorfor 36-åringen har hatt det travelt det siste året med å snakke ut i TV-intervjuer. Snart skal han også gi ut en egen selvbiografi.

Prins Harry hintet om dette selv for fem år siden, i et intervju med samme avis. Det skriver journalist i The Times, Roya Nikkhah, ifølge PageSix.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Da skal han ha fortalt at han planla å bruke sin «priviligerte posisjon for gode ting, så lenge jeg kan, eller til jeg blir kjedelig, eller til prins George ender opp med å bli mer interessant», skriver hun i artikkelen.

- Det er ingenting verre enn å gå gjennom en periode i livet ditt hvor du gjør en stor forskjell, og plutselig er det over. Du ønsker å gjøre en forskjell, men ingen hører på deg, uttalte han den gang, da han var 31 år.

LES OGSÅ: - Han er utstøtt av samfunnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer