Meghan Markle er gravid:

- Liten tvil om at hun er lenger på vei enn først antatt

Hertuginnen viste frem den voksende magen i tettsittende kjole.

VISER STOLT FREM GRAVIDMAGEN: Hertuginne Meghan og prins Harry på besøk i Fiji under en storslagen middag holdt for hertugparet. Foto: NTB scanpix
VISER STOLT FREM GRAVIDMAGEN: Hertuginne Meghan og prins Harry på besøk i Fiji under en storslagen middag holdt for hertugparet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått over en uke siden den store nyheten om at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter sitt første barn. Babynyheten ble offentliggjort i et innlegg på Instagram-kontoen til Kensington Palace.

Graviditeten har vakt oppsikt verden over, og hertugparet er for tiden på en 16 dagers rundtur til landene Australia, Fiji, Tonga og New Zealand.

Foreløpig er det ikke kjent hvor langt hertuginnen er på vei, og det har blitt spekulert på om hun er alt fra 12 uker på vei, til halvveis i andre trimester.

Gravidryktene svirret lenge rundt hertugparet, og da hun og prins Harry deltok i bryllupet til prinsesse Eugenie (28) og Jack Brooksbank (32), fikk spekulasjonene trolig ny fart. Hertuginnen var nemlig iført en løstsittende, marineblå kåpe som skjulte magepartiet hennes da hun ankom kapellet i Windsor.

SKJULTE MAGEN: Hertuginne Meghan, her avbildet med prins Harry og dronning Elizabeth under prinsesse Eugenies bryllup nylig, dekket til babymagen da hun gjestet bryllupet. Foto: NTB scanpix
SKJULTE MAGEN: Hertuginne Meghan, her avbildet med prins Harry og dronning Elizabeth under prinsesse Eugenies bryllup nylig, dekket til babymagen da hun gjestet bryllupet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Viste frem magen

Hertuginnen har i ettertid begynt å gradvis vise frem den voksende babymagen, og tirsdag var hertugparet gjester under en storslagen middag på deres første dag på Fiji.

Hertugparet vil ifølge Daily Mail tilbringe tre dager på Fiji før de reiser videre til Tonga og deretter tilbake til Australia.

HOLDT PÅ MAGEN: Hertuginne Meghan strålte under middagen i Fiji. Foto: NTB scanpix
HOLDT PÅ MAGEN: Hertuginne Meghan strålte under middagen i Fiji. Foto: NTB scanpix Vis mer

Meghan hadde pyntet seg i en blå, tettsittende kjole fra designeren SAFiYAA, som tydelig viste frem den voksende gravidmagen - og hun benyttet flere anledninger til å holde rundt magen sin.

Håret til hertuginnen var utslått, og hun hadde glitrende diamantøredobber i ørene. Flere gjester var samlet til middag med Fijis president Jioji Konrote (70) på hotellet The Grand Pacific, hvor hertugparet ifølge nettstedet har sjekket inn under oppholdet sitt i øystaten.

TYDELIG BABYMAGE: Underholdningspresse verden over har fått med seg de ferske bildene av hertuginne Meghans voksende mage. Foto: NTB scanpix
TYDELIG BABYMAGE: Underholdningspresse verden over har fått med seg de ferske bildene av hertuginne Meghans voksende mage. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kan endelig puste ut

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng påpeker at Meghan nå endelig kan puste ut og stolt vise frem babykulen.

- Det er liten tvil om at Meghan er lenger ut i svangerskapet enn først antatt. Etter å ha holdt magen inne og skjult den under frynser og vide klær på representasjonsoppdrag den siste måneden, kan Meghan nå endelig stolt vise verden at hun er med barn, sier han, og legger til:

- Meghan har fått enorm oppmerksomhet etter at graviditeten ble kjent. Nå kan hun endelig ta dype magedrag, slippe ut magen og vise at hun er stolt over å ha en babykul!

LYKKELIGE: Hertuginne Meghan og prins Harry ser svært forelsket ut, og de gleder seg til å få et nytt familiemedlem. Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE: Hertuginne Meghan og prins Harry ser svært forelsket ut, og de gleder seg til å få et nytt familiemedlem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert legger ikke skjul på at det ser ut til at magen til hertuginnen har vokst mye bare den siste uken.

- På de siste bildene fra middagen med presidenten på Grand Pacific Hotel strutter Meghan som bare det. Det ser ut som om magen har vokst mye bare den siste uken. Det er nok ikke bare et synsbedrag, ettersom magen ofte vokser mye på kort tid i begynnelsen av svangerskapet, sier han.

- Kler å være gravid

Anders Johan Stavseng forteller videre at det er flere i England som tar til orde for at Meghan faktisk kan være gravid med tvillinger.

- Ingenting hadde vært morsommere. Meghan er allerede 37 år, så en kickstart på familieforøkelsen hadde vært fantastisk!

Kongehuseksperten påpeker videre at den blå kjolen hun var iført under mottakelsen på Fiji, neppe var tilfeldig valgt:

- Stoffet var blått, i Fiji-flaggets farger. Det er nok også litt stretch i stoffet, noe som gjør at den sitter tett og dermed fremhever magen. Meghan ser strålende ut, og hun kler virkelig å være gravid, legger Stavseng til.

STRÅLER: Hertuginne Meghan hadde på seg en vakker blåfarget kjole under arrangementet. Foto: NTB scanpix
STRÅLER: Hertuginne Meghan hadde på seg en vakker blåfarget kjole under arrangementet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stavseng mener at hertuginne Meghan flørter mer med kamera enn det hertuginne Kate gjorde når hun gikk gravid.

- Meghan har en litt annen og friere rolle enn hertuginne Kate. Dessuten virker Meghan litt mer folkelig og avslappet. Meghan har det bra om dagen og hun er fortsatt veldig forelsket. Det vises på bildene!

LEKKER: Hertuginne Meghan har flottet seg i flere antrekk under 16 dagers rundturen, her avbildet under det kongelige besøket i Fiji tidligere i dag. Foto: NTB scanpix
LEKKER: Hertuginne Meghan har flottet seg i flere antrekk under 16 dagers rundturen, her avbildet under det kongelige besøket i Fiji tidligere i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kan Harry ha avslørt kjønnet?

Det er ingen tvil om at hertugparet gleder seg til det nye familiemedlemmet kommer. Nylig ble det hevdet at en litt for overivrig prins Harry kanskje kan ha avslørt kjønnet til den kommende babyen.

Det var People som først omtalte saken. Meghan har beskrevet svangerskapet som «å ha jetlag», og det er utvilsomt mange rare følelser i sving akkurat nå. Stort sett er de nok glade, og deler mer enn gjerne med folk de møter på sin vei.

Da paret deltok på Invictus Games i Sydney på søndag, var det mange som hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hertugparet. En video av det hele ble publisert på Instagram av en fankonto.

En ivrig fan ropte mot prins Harry at hun håper babyen er en jente, noe prinsen reagerte fint på. Han svarte nemlig følgende på utropet:

- Det håper jeg også!

Flere mener nå at dette kan ha vært bekreftelsen «alle» har ventet på siden graviditeten ble kunngjort for over en uke siden. Harry kunne også fortelle til de jublende folkemassene i Sydney at han var stolt over å kunne være der sammen med sin kone.

- Jeg har vært så stolt over å kunne introdusere min kone til dere, og vi er så glade for at vi kan feire vår personlige glede, vårt nyeste tilskudd til familien, sammen med dere alle, sa han.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Tok en hemmelig pause

Hertugparet ligger ikke på latsiden etter gravidnyheten. Ifølge Page Six er det lagt opp et ekstremt løp for de vordende foreldrene. Det er planlagt at de to skal delta på over 70 ulike avtaler og arrangementer i løpet av de 16 dagene i fire ulike land.

På søndag ble det imidlertid bestemt at Meghan trengte et avbrekk fra de offisielle pliktene. Det var prinsen selv som skal ha rådet kona til å ta det med ro. Pausen bekreftes også av Kensington Palace i en offisiell uttalelse.

I stedet for å følge ektemannen, brukte hertuginnen anledningen til å pleie seg selv og å slappe av. Opprinnelig skulle hun delta på et idrettsarrangement i Sydney søndag ettermiddag, men lot prinsen ta seg av besøket.

AVBREKK: Hertuginne Meghan hadde behov for en pause, og tilbrakte ifølge flere medier dagen i luksuriøse omgivelser søndag. Foto: NTB Scanpix
AVBREKK: Hertuginne Meghan hadde behov for en pause, og tilbrakte ifølge flere medier dagen i luksuriøse omgivelser søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Der Meghan glimret med sitt fravær, stilte Harry dermed alene på Invictus Games - et internasjonalt multi-idrettsarrangement. Dette gir sårede og syke soldater og krigsveteraner muligheten til å konkurrere i ulike idrettsgrener, og er et initiativ lansert av prinsen selv.

Ifølge Daily Mail tilbrakte hertuginnen dagen på eksklusive Kingfisher Bay resort. Resorten regnes som svært luksuriøs, og er blant annet bygget i ett med naturen.

LES OGSÅ: - Hun gjør som Diana, men må passe seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer