Durek Verrett og Märtha Louise

Listhaug reagerer på hets: - Forferdelig

Durek Verrett og Märtha Louise fortalte nylig at de har mottatt hets og drapstrusler etter at de forlovet seg. Det synes Frp-leder Sylvi Listhaug at er forferdelig.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig holdt Durek Verrett (47) en direktesending på bildedelingstjenesten Instagram sammen med sin forlovede, Märtha Louise (50).

Der fortalte han at de har mottatt både hets og drapstrusler etter at forlovelsen ble kjent.

Blant annet sa Verrett at han opplever at folk ikke vil ha en svart mann i kongefamilien. Han sa også at han tror at det er vanskelig for folk å håndtere at det er en prinsesse, og ikke en prins, som velger en svart mann.

Märtha Louise erkjenner at opplevelsen har vært en øyeåpner for henne, og at det er mye verre enn hun hadde trodd.

- HAT OG TRUSLER: Durek Verrett og Märta Louise fortalte at de har mottatt hets og drapstrusler etter at de kunngjorde at de har forlovet seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HAT OG TRUSLER: Durek Verrett og Märta Louise fortalte at de har mottatt hets og drapstrusler etter at de kunngjorde at de har forlovet seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Forferdelig

Frp-leder Sylvi Listhaug sier til Dagbladet at hun synes at det er forferdelig.

- Jeg synes at det er forferdelig at han får slike tilbakemeldinger fra folk. Jeg mener at det ikke spiller noen rolle hvilken bakgrunn man har, det viktigste er at man er glade i hverandre, sier Listhaug til Dagbladet.

- Tror du at det er slik at det norske folk ikke ønsker å få en svart mann i kongefamilien?

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise var ordknapp om forlovelsen da hun møtte pressen søndag ettermiddag. Vis mer

- Nei, jeg tror at de aller fleste synes at det er helt uproblematisk. Folk flest er ikke opptatt av hudfarge, men av å respektere hverandre for den man er. Det finnes sikkert noen som er opptatt av hudfarge, men det viktigste er at man gifter seg med noen som man er glad i, og sånn må det være, sier Listhaug og fortsetter:

- Og så har Verrett en god del kontroversielle standpunkter, men det har ikke noe å gjøre med hvilken hudfarge han har.

FRP-LEDER: Sylvi Listhaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRP-LEDER: Sylvi Listhaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det må Verrett tåle

Listhaug mener at Verrett må tåle debatt om sine utspill.

- Jeg tenker at Märtha Louise må få lov til å gifte seg med hvem hun vil. Det er klart at det har kommet en del utspill som har fortjent å bli debattert, deriblant om kreftbehandling. Men det må Verrett tåle. Han må tåle å bli motsagt og at hans utspill blir diskutert.

- Men om Verrett og Märtha Louise ønsker å gifte seg fordi at de er glade i hverandre, så er det en privatsak, og da har det ingen betydning hvilken hudfarge man har. Det skal man ha respekt for.

Solberg: Rare ideer

Nylig fortalte Høyre-leder Erna Solberg til TV 2 at hun synes at noen av Verretts ideer virker veldig rare.

- Det er fint at Märtha Louise finner lykken, og så er det opp til henne å velge hvem hun vil gjøre det med. Samtidig må Durek Verrett tåle at det rettes et kritisk søkelys mot de ideene som han har om verden, som for meg virker veldig rare og veldig lite kunnskapsbaserte, sa hun.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

- Det er klart at om du blir en del av den norske kongefamilien, må du regne med å bli sett på med et kritisk blikk. Noen av tingene som Verrett har stått for, er ting som vi forsøker å bekjempe i konspirasjonsteorimiljøer ellers. Vi forsøker å få folk til å gå til legen og den type ting.

- Men at Märtha Louise blir lykkelig, det synes jeg at vi alle skal unne henne og familien.

Dagbladet har vært i kontakt med Statsministerens kontor som opplyser at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ikke har anledning til å kommentere saken.

LES OGSÅ: - Disse blir invitert i bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer