Durek Verrett og Märtha Louise

Listhaug reagerer på hets: - Forferdelig

Durek Verrett og Märtha Louise fortalte nylig at de har mottatt hets og drapstrusler etter at de forlovet seg. Det synes Frp-leder Sylvi Listhaug at er forferdelig.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig holdt Durek Verrett (47) en direktesending på bildedelingstjenesten Instagram sammen med sin forlovede, Märtha Louise (50).

Der fortalte han at de har mottatt både hets og drapstrusler etter at forlovelsen ble kjent.

Blant annet sa Verrett at han opplever at folk ikke vil ha en svart mann i kongefamilien. Han sa også at han tror at det er vanskelig for folk å håndtere at det er en prinsesse, og ikke en prins, som velger en svart mann.

Märtha Louise erkjenner at opplevelsen har vært en øyeåpner for henne, og at det er mye verre enn hun hadde trodd.

- Forferdelig

Frp-leder Sylvi Listhaug sier til Dagbladet at hun synes at det er forferdelig.

- Jeg synes at det er forferdelig at han får slike tilbakemeldinger fra folk. Jeg mener at det ikke spiller noen rolle hvilken bakgrunn man har, det viktigste er at man er glade i hverandre, sier Listhaug til Dagbladet.

- Tror du at det er slik at det norske folk ikke ønsker å få en svart mann i kongefamilien?

- Nei, jeg tror at de aller fleste synes at det er helt uproblematisk. Folk flest er ikke opptatt av hudfarge, men av å respektere hverandre for den man er. Det finnes sikkert noen som er opptatt av hudfarge, men det viktigste er at man gifter seg med noen som man er glad i, og sånn må det være, sier Listhaug og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.