Lille Leonores første offisielle oppdrag

Prinsessen ble med da mamma åpnet slottet under Svenska flaggans dag.

SEOGHØR.NO: Fredag 6. juni feires den svenske nasjonaldagen, «Svenska flaggans dag», med fest og moro for store og små rojalister hos våre naboer i øst.

Tradisjonen tro åpnes slottet i Stockholm for publikum, og i år var det prinsesse Madeleine (31) og ektemannen Chris O'Neill (39) som hadde fått det ærefulle oppdraget med å åpne erklære slottet for åpnet.

Og med seg til slottet hadde Madeleine og Chris tatt med seg sin lille datter prinsesse Leonore (4 mnd), som dermed debuterte med sitt første offisielle kongelige oppdrag - og både mor og datter var ikledd den blå og gule folkedrakten.

FOLKEDRAKT: Den lille prinsessen er fire måneder, og stilte i tradisjonsrik svensk folkedrakt på Svenska Flaggans dag - da hun var med mamma og pappa på sitt første offisielle oppdrag. Foto: Kungahuset.se
FOLKEDRAKT: Den lille prinsessen er fire måneder, og stilte i tradisjonsrik svensk folkedrakt på Svenska Flaggans dag - da hun var med mamma og pappa på sitt første offisielle oppdrag. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Den lille prinsessen sov i armene på sin mor, men hadde ingen ting imot å sole seg i glansen av de fremmøtte svenskene som tok i mot sjarmtrollet med stormende jubel.

- Hjertelig velkommen! Vi ønsker dere alle en fantastisk nasjonaldag, sa prinsesse Madeleine til folket utenfor slottsporten.

Selv om lille Leonore uten tvil var hovedpersonen under åpningen av slottet fredag formiddag, er det søndag som er prinsessens store dag.

LYKKELIGE: Prinsesse Madeleine hadde fått oppdraget om å åpne slottet på nasjonaldagen, og tok med seg ektemannen Chris O'Neill og datteren Leonore. Søndag døpes den lille jenta i Drottningholms slottskyrka. Foto: TT NYHETSBYRÅN
LYKKELIGE: Prinsesse Madeleine hadde fått oppdraget om å åpne slottet på nasjonaldagen, og tok med seg ektemannen Chris O'Neill og datteren Leonore. Søndag døpes den lille jenta i Drottningholms slottskyrka. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Da blir hun nemlig døpt i Drottningholms slottskyrka i Stockholm, med 100 av Madeleine og Chris' nærmeste familie og venner til stede på dåpslunsj i regi av kongeparet samme ettermiddag.

Dåpen blir avhold nøyaktig ett år etter at Madeleine og Chris O'Neill giftet seg i den svenske hovedstaden.

Prinsessen blir døpt i samme dåpskjole som mamma Madeleine, tante Victoria (36) og kusine Estelle (2) alle brukte under deres dåpsseremonier. Dåpskjolen ble brukt for første gang av Leonores oldefar Gustav Adolf av Sverige, hertug av Västerbotten i 1906.

Den lille prinsessens fulle navn er Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland.

Også ferske bilder av lille Estelle (2) ble sluppet under nasjonaldagen:

SKJØNNHET: Lille Estelle feirer nasjonaldagen i svensk folkedrakt. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
SKJØNNHET: Lille Estelle feirer nasjonaldagen i svensk folkedrakt. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Vis mer

Hold deg oppdatert på Seoghør.no for ferske bilder fra dåpen søndag formiddag!

LES OGSÅ: Lille Leonore ankom Sverige for første gang