Hertuginne Kate og prins William:

Lik funnet nær hertugparets hjem

Liket ble oppdaget ved The Round Pond som ligger plassert foran Kensington Palace.

DØD KVINNE FUNNET: I nærheten av hertuginne Kate og prins Williams hjem ble det nylig funnet et lik. Foto: NTB Scanpix
DØD KVINNE FUNNET: I nærheten av hertuginne Kate og prins Williams hjem ble det nylig funnet et lik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går rapporterte flere utenlandske medier at et lik hadde blitt funnet i en innsjø nær hertuginne Kate (38) og prins Williams hjem (38), Kensington Palace i London.

Ifølge Sky News ble politiet tilkalt til Kensington Gardens i London rundt syv om morgenen den 29. august. Da de ankom fant de en kvinne som ble erklært død på stedet.

Liket ble funnet i The Round Pond, som er en innsjø i Kensington Gardens, foran Kensington Palace. Dammen er opptil fem meter dyp, og er omtrent syv mål stor.

THE ROUND POND: Det var i denne insjøen at liket av en død kvinne ble funnet i slutten av august. Foto: NTB Scanpix
THE ROUND POND: Det var i denne insjøen at liket av en død kvinne ble funnet i slutten av august. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var ikke hjemme

Ifølge Sky News var ikke hertugparet og deres tre barn, prins George (7), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2) hjemme den dagen liket ble oppdaget.

Prinsesse Eugenie (30) og hennes ektemann Jack Brooksbank (34) har for øvrig også en bolig i palasset. Det er imidlertid ikke kjent om noen andre medlemmer av kongefamilien var hjemme den dagen.

KENSINGTON PALACE: Her bor hertuginne Kate og prins William sammen med deres tre barn, prins George, prins Louis og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix
KENSINGTON PALACE: Her bor hertuginne Kate og prins William sammen med deres tre barn, prins George, prins Louis og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet har ennå ikke identifisert kvinnen, men etterforskningen pågår fortsatt. En talsmann for politiet forteller følgende til Sky News:

- Politiet ble kalt til Kensington Gardens klokken 07.09 lørdag 29. august for å undersøke bekymringen for en kvinnes sikkerhet. Kvinnen ble erklært død på stedet. Dødsfallet blir behandlet som uforklarlig på dette tidspunktet, men antas ikke å være mistenkelig.

Ifølge Daily Mail ble imidlertid den døde kvinnen først identifisert som en annen, og politiet varslet dermed feil familie.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Identifiserte feil kvinne

Kunstner Endellion Lycett Green, barnebarnet til den tidligere poeten Sir John Betjeman, hadde vært savnet i en uke før liket i innsjøen ble funnet.

Politiet trodde først at liket var Lycett Green og varslet derfor familien, ifølge Daily Mail.

Lycett Greens dukket imidlertid opp i live senere samme uke, det meddelte broren, John Lycett Green i sosiale medier, ifølge Daily Mail.

- Min søster Endellion er i live, trygg og frisk. Takk for all støtten og kjærligheten dere har vist for Delli og hennes familie, skrev han, og la til:

- Beklager til alle dere som, i likhet med oss, sørget over Delli. Vi ble fortalt at et lik var funnet og at det var henne. Det var det ikke, og Delli ble funnet i går kveld. Måtte den som ble funnet hvile i fred.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Dødsfall utenfor Kensington Palace

Ifølge The National skjedde det annen hendelse utenfor Kensington Palace for fire år siden.

Da ble politiet tilkalt til et område i nærheten av hertugparets hjem etter rapporter om en mann som oppførte seg mistenksomt.

ERKLÆRT DØD: Mannen som satte fyr på seg selv utenfor Kensington Palace ble erklært død. Foto: NTB Scanpix
ERKLÆRT DØD: Mannen som satte fyr på seg selv utenfor Kensington Palace ble erklært død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det viste seg at mannen hadde satt fyr på seg selv. Mannens liv sto ikke til å redde, og han ble erklært død en halv time etter at nødetatene ankom stedet.

- Denne hendelsen blir ikke behandlet som terrorrelatert, sa politiet i en uttalelse den gang.

Heller ikke denne gangen var hertuginne Kate og prins William og deres barn hjemme på tidspunktet.

LES OGSÅ: «Overvåkes» av dronningen: - Gått fryktelig feil før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer