Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Letter på sløret om livet som tobarnsmor

- Det er litt annerledes med to barn enn med ett.

STOLTE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip ble foreldre for første gang i april i fjor, da prins Alexander kom til verden. I slutten av august ble de foreldre nok en gang, da sønnen prins Gabriel ble født. Foto: Kungahuset.se
STOLTE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip ble foreldre for første gang i april i fjor, da prins Alexander kom til verden. I slutten av august ble de foreldre nok en gang, da sønnen prins Gabriel ble født. Foto: Kungahuset.se Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For to måneder siden kunne prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (32) stolt vise frem sitt nye familiemedlem, prins Gabriel Carl Walther.

Den vesle prinsen kom til verden 31. august, nesten halvannet år etter paret fikk sin førstefødte, prins Alexander (1).

I den nyeste utgaven av bladet Kupé har paret gitt et lengre intervju der blant annet småbarnslivet er et tema.

De nybakte tobarnsforeldrene melder om en kaotisk periode på Villa Solbacken, og legger ikke skjul på at hverdagen er preget av våkenetter og bleieskift.

- Det er kaos. Man må spise middag ganske sent. Det er litt annerledes med to barn enn med ett, sier prins Carl Philip, mens Sofia sier seg enig:

- Vi prøver å skape så mye familietid som mulig om kveldene og å få rutiner på plass. Men spør meg igjen om noen få måneder, haha. Gabriel sover og spiser mest nå, men vi har fortsatt noen små glimt av at det er tøffere med to barn. Men det er også dobbelt så mye kjærlighet, skryter hun.

Saken fortsetter under bildet.

De siste årene har Carl Philip og Sofia drevet en stiftelse som arbeider for å hjelpe barn med lese- og skrivevansker. Overfor Kupé forklarer Sofia at arbeidet i stiftelsen går ut på problemstillinger de selv bekymrer seg for som foreldre.

- Vi uroer oss for ting som hvilke som helst foreldre gjør, som mobbing og det å føle seg utenfor. Det er sånn vi jobber i stiftelsen vår. Vi vil at barna våre skal finne en plass i livet der de føler seg trygge, og vi som foreldre kommer til å gjøre vårt beste for å skape det for dem, sier Sofia til bladet.

Saken fortsetter nedenfor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.06.2014 SKAL GIFTE SEG: I dag kom nyheten om at prins Carl Philip (35) og kjæresten Sofia Hellqvist (29) har forlovet seg, og at det dermed blir bryllup. Her forteller de om frieriet. Video: Expressen Vis mer

Døpes 1. desember

Prins Gabriel kom til verden torsdag 31. august, klokken 11.24. Bare noen timer etterpå avslørte pappa Carl Philip at paret hadde fått en gutt.

I starten av oktober overrasket prins Carl Philip og prinsesse Sofia folket med nye bilder av den nyfødte prinsen, etter å ha blitt overøst med gratulasjoner etter fødselen.

- Stor takk for alle vennlige gratulasjoner i forbindelse med fødselen av vår sønn, prins Gabriel. Vi setter stor pris på deres omtenksomhet, het det i en uttalelse fra det kongelige paret, ifølge Svensk Damtidning.

Saken fortsetter nedenfor.

SNART DÅP: 1. desember skal prins Gabriel døpes i slottskirken på Drottningholm slott. Foto: Kungahuset.se
SNART DÅP: 1. desember skal prins Gabriel døpes i slottskirken på Drottningholm slott. Foto: Kungahuset.se Vis mer
BABYLYKKE: Det var i mars nyheten om at paret ventet sitt andre barn sammen kom. Foto: Kungahuset.se
BABYLYKKE: Det var i mars nyheten om at paret ventet sitt andre barn sammen kom. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Det er én måned til prins Gabriel skal døpes i Drottningholms slottskirke, i samme kirke som storebror Alexander ble døpt i 9. september i fjor.

Så å si hele den svenske kongefamilien var på plass i kirken den gang, utenom Carl Philips gudmor, prinsesse Birgitta. Hun dukket ikke opp - ettersom hun prioriterte golf, til stor irritasjon hos mange.

Prins Alexander ble døpt i samme dåpskjole som prins Oscar, prinsesse Estelle, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

ELDST: 9. september i fjor ble prins Alexander døpt. Nå er han storebror. Foto: Reuters
ELDST: 9. september i fjor ble prins Alexander døpt. Nå er han storebror. Foto: Reuters Vis mer

LES OGSÅ: Frederiks frieri gikk ikke helt som planlagt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer