Prins Christian:

Lekket video splitter danskene

«Champagnevideo» har spredd seg på sosiale medier.

SPLITTER FOLKET: En video av prins Christian (16) har spredt seg. Oppførselen han viser på videoen splitter danskene. Foto: Shutterstock / NTB
SPLITTER FOLKET: En video av prins Christian (16) har spredt seg. Oppførselen han viser på videoen splitter danskene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skrev Se og Hør om danskenes prins Christian (16), som for tiden har skapt flere overskrifter i dansk presse. De seneste ukene har det nemlig florert en video på sosiale medier, der den unge prinsen spruter champagne over andre tenåringer, mens han hopper og smiler.

Videoen er filmet på den private klubben La Folie Douce i Val Thorens i Frankrike.

I helgen uttalte det danske kongehuset at de anser videoen som uproblematisk, og avviste blant annet at de skulle få den fjernet fra sosiale medier.

Nå har imidlertid en ny undersøkelse vist at også store deler av det danske folket støtter 16-åringen.

Splitter folket

Aldersgrensen for å kjøpe alkohol i Danmark er 16 år. For å kjøpe alkohol på serveringssteder må du imidlertid være fylt 18 år.

I en spørreundersøkelse, utført av analyseinstituttet YouGov for danske BT, har danskene blitt stilt følgende spørsmål:

«16 år gamle prins Christian har på det franske skisportstedet Val Thorens nylig sprutet champagne over dansende tenåringer på fest. Hvor enig eller uenig er du i følgende utsagn: Prins Christians oppførsel er helt uakseptabel?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer