Hertuginne Meghan:

- Lekket selv privat informasjon

Hertuginnen skal selv ha gitt fra seg privat informasjon som står i boken «Finding Freedom».

AVSLØRER: I nye rettsdokumenter kommer det frem at hertuginne Meghan lekket private detaljer til boken «Finding Freedom». Foto: Michele Spatari / AFP/ NTB
AVSLØRER: I nye rettsdokumenter kommer det frem at hertuginne Meghan lekket private detaljer til boken «Finding Freedom». Foto: Michele Spatari / AFP/ NTB Vis mer
Publisert

I sommer utga forfatterne Carolyn Durand og Omid Scobie biografien «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family», som tar et dypdykk inn i hertuginne Meghan (39) og prins Harrys (36) kongelige privatliv.

Boken vekket oppsikt fra første stund, da det raskt ble klart at den inneholdt svært private historier om prinsen og hertuginnen. Detaljer som at flere ansatte ved Buckingham Palace jobbet mot hertugparet, og at prins Harry mislikte begrepet «Megxit» og hadde vært ulykkelig i lang tid før paret trakk seg tilbake, var blant det som ble avslørt.

Det ble også hevdet at prinsen kuttet all kontakt med storebror prins William (38) i hele to måneder etter exit-avsløringen i januar, rundt samme tid som da flere medier meldte det var kaldt blod mellom brødrene.

Det har hittil vært uvisst hvem som er kildene bak alle avsløringene i boken, men nå skal i hvert fall én sentral person være avslørt.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Avslørt i retten

Ifølge danske Se og Hør skal forfatterne bak boken ha snakket med over 100 kilder under produksjonen - og én av kildene skal ha stått hertuginnen selv svært nær. Faktisk, skal Meghan selv ha lekket private detaljer, som senere havnet i biografien.

Det skal ha blitt avslørt i et rettsdokument fra hertuginnens rettssak mot den britiske avisen Mail on Sunday, som hun i fjor høst saksøkte som følge av en lang konflikt. Det hele bunnet i at avisen hadde publisert et privat brev, som ifølge Sky News inneholdt privat informasjon hertuginnen hadde sendt til sin far i 2018.

Det er magasinet Town & Country som nå kommer med detaljer fra det nevnte rettsdokumentet.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Ifølge magasinet skal hertuginne Meghan ha avslørt i retten at hun ga en tredjepart tilgang til privat informasjon, deriblant et brev, som hun senere tillot vedkommende å gi til forfatterne bak «Finding Freedom».

- Bekymret

Det skal ha dreiet seg om informasjon rundt hennes forhold til sin far Thomas Markle (76), som har vært et omstridt tema siden Meghan først satte foten innenfor dørstokken på Buckingham Palace.

Ifølge magasinet står det i rettsdokumentet at formålet ved å lekke privat informasjon var at Meghan var «bekymret for at farens fortelling i media, om at hun hadde forlatt ham og ikke engang hadde prøvd å kontakte ham (noe som var falskt), ville bli gjentatt».

Meghan ønsket med andre ord å fortelle sin del av historien, og derfor tillot hun en venn å viderebringe informasjonen til forfatterne.

Videre kommer det frem i dokumentet at verken hertuginne Meghan eller prins Harry har hatt et videre samarbeid med forfatterne bak boken, verken via private møter eller intervjuer, formelt eller uformelt.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Nektet for samarbeid

Som nevnt var det i et nytt rettsdokument knyttet til hertuginnens søksmål mot Associated Newspapers, som eier tabloidavisen Mail on Sunday, at nye detaljer fra «Finding Freedom» kommer frem.

Avsløringen kom etter at Associated Newspapers i en nylig kjennelse fra retten hevdet at hertuginnen samarbeidet med forfatterne om den nylig utgitte boken for å fortelle sin side av saken, og at hun enten direkte eller indirekte har gitt forfatterne informasjon selv om brevet til faren.

På tidspunktet nektet Meghans advokater hardnakket for at hun har hatt noe med boken å gjøre, men nå kommer det altså frem at det har vært en tredjepart innblandet.

Rettssaken skulle i utgangspunktet ha startet 11. januar neste år, men hertuginnen fikk nylig innvilget en utsettelse frem til høsten 2021.

LES OGSÅ: Barndomsvenninnen bryter tausheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer