Leide overflødige fly

"Kongelig vanvidd", mener danskene.

COME FLY WITH ME: Frederik og Mary reiser land og strand rundt. Det betaler skattebetalerne dyrt for. Foto: All Over Press
COME FLY WITH ME: Frederik og Mary reiser land og strand rundt. Det betaler skattebetalerne dyrt for. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyr høyt!


Den danske kongefamilien fortsetter å leve råflott for skattebetalernes regning. Ifølge Ekstra Bladet skal den danske stat ha brukt en formue på å leie inn reserve-fly til de kongelige, i tilfelle forsvarets egne fly ikke kunne ta av.


Ekstra dyrt skal det ha blitt da det danske forsvaret i slutten av 2003 og begynnelsen av 2004 gjorde store utskiftninger i flyparken. Prislappen for leien av private fly ble i den perioden hele 377 826 danske kroner.


Beløpet kommer i tillegg til de millioner av kroner som hvert år brukes over Forsvarsbudsjettet på å frakte den danske kongefamiliens medlemmer på oppdrag innenlands og utenlands.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer