Prins Nikolai av Danmark:

Legger seg flate etter prinsens tabbe

Legger seg flate etter reklamesamarbeid.

LEGGER SEG FLAT: Prins Nikolai av Danmark har det siste året begynt å gjøre det stort som modell. Likevel godkjenner ikke kongehuset at 19-åringen er med i kommersielle reklamer. Her fotografert som modell for Dior Homme tidligere i år. Foto: NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Prins Nikolai av Danmark har det siste året begynt å gjøre det stort som modell. Likevel godkjenner ikke kongehuset at 19-åringen er med i kommersielle reklamer. Her fotografert som modell for Dior Homme tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Danske prins Nikolai (19) er i vinden om dagen. Han er den eldste sønnen til prins Joachim (49) og grevinne Alexandra (54), og har det siste året fått oppmerksomhet på grunn av sitt pene ytre.

Prinsen, som for øvrig er nummer sju i arvefølgen til den danske tronen, er nemlig en av verdens mest omtalte modeller for tiden. Han har blant annet gått for Burberry og Dior, og er med i sistnevnte motehus' nye kampanje. Etter planen skal han snart gå for dem igjen, denne gangen i Tokyo.

Akkurat dette har han fått lov til av kongehuset, men da han forrige uke dukket opp i en reklame for et bilfirma var det flere som reagerte. Nå legger han seg, via det danske kongehuset, flat.

- Beklager feiltakelsen

Det er den danske avisen BT som først omtaler saken. Prins Nikolai skal angivelig ha stilt opp i en reklame for utleiefirmaet Sixt, der det kom frem at prinsen hadde bestemt seg for å abonnere på - eller lease - en Renault Clio. Dette skal ha blitt offentliggjort av firmaet selv i en pressemelding forrige fredag, klokka 14:43.

Bildet viser prinsen fotografert på panseret til en slik bil, sammen med en representant fra utleiefirmaet. Bildet er etter alt å dømme tatt i Sixts egne lokaler. Tittelen på pressemeldingen var følgende: «Prins Nikolai har valgt bil på abonnement fra Sixt All-inclusive», som tilsa at selskapet hadde gjort en avtale med 19-åringen.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før pressemeldingen var sporløst forsvunnet fra nettet. Den er ikke å finne på selskapets nettsider lenger, og det eneste håndfaste bevis for eksistensen dens er skjermdump som har spredt seg i sosiale medier.

En bekreftelse på at det faktisk stemte at prinsen hadde inngått et samarbeid kom imidlertid da kongehuset måtte beklage 19-åringens opptrinn.

- Kongelige markedsfører ikke virksomheter eller produkter, heter det i beklagelsen fra kongehuset.

- Prins Nikolai beklager feiltakelsen, som nå er rettet opp i, står det videre i den korte uttalelsen.

Avisen skriver at innholdet i kontrakten mellom partene ikke er kjent, og at selskapet Sixt foreløpig ikke har besvart avisens henvendelser. Avtalen er trolig trukket tilbake, som følge av alt oppstyret. Det er svært uvanlig at kongelige velger å være med i reklamer eller har kommersielle samarbeid.

Vår egen kongefamilie, og kanskje spesielt kronprinsesse Mette-Marit, er en rekke ganger blitt misbrukt i falske reklamer som har spredt seg på nettet. Kongehuset har tidligere advart om dette.

- Det er ikke anledning til å bruke medlemmer av kongefamilien i reklame. Det er beklagelig hvis folk blir lurt av denne annonseringen, uttalte slottets kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan til NRK tidligere i år - etter at kronprinsessa var blitt misbrukt i en falsk artikkel om hudpleie.

STJERNE: Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry. Foto. NTB scanpix
STJERNE: Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry. Foto. NTB scanpix Vis mer

Droppet ut

Prins Nikolai gikk i sommer ut av videregående da han ble uteksaminert fra kostskolen Herlufsholm. Han fikk en tier på sin avsluttende eksamen - som etter norsk standard kan sies å være en B eller en femmer.

Store deler av familien hadde møtt opp i anledning den store dagen, for å feire at modellprinsen var ferdig med skolen og gikk en morsom tid i vente.

Prins Nikolai skulle etter planen tilbringe høsten som student ved Hærens Sergentskole i Varde, men valgte etter hvert å droppe ut. Det for å satse på modelldrømmen, en avgjørelse som gikk stikk i strid med det han tidligere hadde uttalt:

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han fortalt i et intervju med magasinet Tæt på.

I samme intervju kunne prinsen avsløre at han har fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models.

- Umåtelig populær

«Kongehusets Justin Bieber», som han er blitt omtalt som tidligere, har fått rykte på seg for å være litt av en kjekkas, og ifølge Se og Hørs kongehusreporter Anders Johan Stavseng er han en storsjarmør.

- Både prins Nikolai og broren, prins Felix, er umåtelig populære i Danmark.

FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med grevinne Alexandra nylig. Foto: Lars H. Laursen
FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med grevinne Alexandra nylig. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

- Da dronning Margrethe fylte 75 år og de to prinsene ankom TV2s store festaften i Aarhus i forbindelse med jubileet, hylte de fremmøtte jentene da prinsene steg ut av bilen. Det var nesten Justin Bieber-takter over det hele, har Stavseng fortalt.

Ifølge danske Se og Hør er ikke prinsen berettiget til å få apanasje, og må klare seg selv økonomisk.

Foreldrene til Nikolai skilte seg da han bare var fem år gammel, men moren fikk beholde grevinne-tittelen og får fremdeles delta på kongelige tilstelninger.

Alexandra giftet seg på nytt med filmfotografen Martin Jørgensen i 2007, men i 2015 brast lykken. Siden da har søsknene Nikolai og Felix ikke hatt kontakt med Martin, selv om han betraktet dem som sine egne barn da han var gift med Alexandra.

Faren til Nikolai, prins Joachim av Danmark, giftet seg på nytt med franske Marie Cavallier (41) i 2008. Året etter fikk de sønnen Henrik (9), og i 2012 fikk de datteren Athena (6).

LES OGSÅ: - Brudd 10 måneder etter forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer