LEGGER SEG FLAT: Prins Nikolai av Danmark har det siste året begynt å gjøre det stort som modell. Likevel godkjenner ikke kongehuset at 19-åringen er med i kommersielle reklamer. Her fotografert som modell for Dior Homme tidligere i år. Foto: NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Prins Nikolai av Danmark har det siste året begynt å gjøre det stort som modell. Likevel godkjenner ikke kongehuset at 19-åringen er med i kommersielle reklamer. Her fotografert som modell for Dior Homme tidligere i år. Foto: NTB scanpixVis mer

Prins Nikolai av Danmark:

Legger seg flate etter prinsens tabbe

Legger seg flate etter reklamesamarbeid.

Danske prins Nikolai (19) er i vinden om dagen. Han er den eldste sønnen til prins Joachim (49) og grevinne Alexandra (54), og har det siste året fått oppmerksomhet på grunn av sitt pene ytre.

Prinsen, som for øvrig er nummer sju i arvefølgen til den danske tronen, er nemlig en av verdens mest omtalte modeller for tiden. Han har blant annet gått for Burberry og Dior, og er med i sistnevnte motehus' nye kampanje. Etter planen skal han snart gå for dem igjen, denne gangen i Tokyo.

Akkurat dette har han fått lov til av kongehuset, men da han forrige uke dukket opp i en reklame for et bilfirma var det flere som reagerte. Nå legger han seg, via det danske kongehuset, flat.

- Beklager feiltakelsen

Det er den danske avisen BT som først omtaler saken. Prins Nikolai skal angivelig ha stilt opp i en reklame for utleiefirmaet Sixt, der det kom frem at prinsen hadde bestemt seg for å abonnere på - eller lease - en Renault Clio. Dette skal ha blitt offentliggjort av firmaet selv i en pressemelding forrige fredag, klokka 14:43.

Bildet viser prinsen fotografert på panseret til en slik bil, sammen med en representant fra utleiefirmaet. Bildet er etter alt å dømme tatt i Sixts egne lokaler. Tittelen på pressemeldingen var følgende: «Prins Nikolai har valgt bil på abonnement fra Sixt All-inclusive», som tilsa at selskapet hadde gjort en avtale med 19-åringen.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før pressemeldingen var sporløst forsvunnet fra nettet. Den er ikke å finne på selskapets nettsider lenger, og det eneste håndfaste bevis for eksistensen dens er skjermdump som har spredt seg i sosiale medier.

En bekreftelse på at det faktisk stemte at prinsen hadde inngått et samarbeid kom imidlertid da kongehuset måtte beklage 19-åringens opptrinn.

- Kongelige markedsfører ikke virksomheter eller produkter, heter det i beklagelsen fra kongehuset.

- Prins Nikolai beklager feiltakelsen, som nå er rettet opp i, står det videre i den korte uttalelsen.

Avisen skriver at innholdet i kontrakten mellom partene ikke er kjent, og at selskapet Sixt foreløpig ikke har besvart avisens henvendelser. Avtalen er trolig trukket tilbake, som følge av alt oppstyret. Det er svært uvanlig at kongelige velger å være med i reklamer eller har kommersielle samarbeid.

Vår egen kongefamilie, og kanskje spesielt kronprinsesse Mette-Marit, er en rekke ganger blitt misbrukt i falske reklamer som har spredt seg på nettet. Kongehuset har tidligere advart om dette.

- Det er ikke anledning til å bruke medlemmer av kongefamilien i reklame. Det er beklagelig hvis folk blir lurt av denne annonseringen, uttalte slottets kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan til NRK tidligere i år - etter at kronprinsessa var blitt misbrukt i en falsk artikkel om hudpleie.

STJERNE: Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry. Foto. NTB scanpix
STJERNE: Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry. Foto. NTB scanpix Vis mer

Droppet ut

Prins Nikolai gikk i sommer ut av videregående da han ble uteksaminert fra kostskolen Herlufsholm. Han fikk en tier på sin avsluttende eksamen - som etter norsk standard kan sies å være en B eller en femmer.

Store deler av familien hadde møtt opp i anledning den store dagen, for å feire at modellprinsen var ferdig med skolen og gikk en morsom tid i vente.

Prins Nikolai skulle etter planen tilbringe høsten som student ved Hærens Sergentskole i Varde, men valgte etter hvert å droppe ut. Det for å satse på modelldrømmen, en avgjørelse som gikk stikk i strid med det han tidligere hadde uttalt:

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han fortalt i et intervju med magasinet Tæt på.

I samme intervju kunne prinsen avsløre at han har fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models.

- Umåtelig populær

«Kongehusets Justin Bieber», som han er blitt omtalt som tidligere, har fått rykte på seg for å være litt av en kjekkas, og ifølge Se og Hørs kongehusreporter Anders Johan Stavseng er han en storsjarmør.

- Både prins Nikolai og broren, prins Felix, er umåtelig populære i Danmark.

FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med grevinne Alexandra nylig. Foto: Lars H. Laursen
FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med grevinne Alexandra nylig. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

- Da dronning Margrethe fylte 75 år og de to prinsene ankom TV2s store festaften i Aarhus i forbindelse med jubileet, hylte de fremmøtte jentene da prinsene steg ut av bilen. Det var nesten Justin Bieber-takter over det hele, har Stavseng fortalt.

Ifølge danske Se og Hør er ikke prinsen berettiget til å få apanasje, og må klare seg selv økonomisk.

Foreldrene til Nikolai skilte seg da han bare var fem år gammel, men moren fikk beholde grevinne-tittelen og får fremdeles delta på kongelige tilstelninger.

Alexandra giftet seg på nytt med filmfotografen Martin Jørgensen i 2007, men i 2015 brast lykken. Siden da har søsknene Nikolai og Felix ikke hatt kontakt med Martin, selv om han betraktet dem som sine egne barn da han var gift med Alexandra.

Faren til Nikolai, prins Joachim av Danmark, giftet seg på nytt med franske Marie Cavallier (41) i 2008. Året etter fikk de sønnen Henrik (9), og i 2012 fikk de datteren Athena (6).

LES OGSÅ: - Brudd 10 måneder etter forlovelsen

Disse tegnene avslører Meghan

Disse tegnene avslører Meghan

Slik hyller familien henne på 40-årsdagen

Slik hyller familien henne på 40-årsdagen

Familiedrøm til 17 millioner

Familiedrøm til 17 millioner

- Hun var helt knust i starten

- Hun var helt knust i starten

Avslører forventninger om forlovelse

Avslører forventninger om forlovelse

- Graviditeten var uventet og ekstremt vanskelig

- Graviditeten var uventet og ekstremt vanskelig

Kranglet om prisen. Nå selger hun sommerparadiset

Kranglet om prisen. Nå selger hun sommerparadiset

- Hun er rasende

- Hun er rasende

- Det var et ubehagelig øyeblikk, og alle så det

- Det var et ubehagelig øyeblikk, og alle så det

«Keeping up»-profilen bekreftet forholdet i Norge

«Keeping up»-profilen bekreftet forholdet i Norge

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255