Prins Philip:

Legger seg flat etter bilulykken

- Er veldig lei meg for konsekvensene.

BEKLAGER: Prins Philip har holdt en lav profil etter bilulykken tidligere denne måneden. Nå tar han bladet fra munnen. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Prins Philip har holdt en lav profil etter bilulykken tidligere denne måneden. Nå tar han bladet fra munnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden skapte britiske prins Philip (97) overskrifter internasjonalt etter at han hadde vært utsatt for en bilulykke. 97-åringen kom uskadd fra hendelsen, men like heldig var ikke kvinnen i bilen han krasjet med.

Emma Fairweather fikk nemlig hardere medfart i sammenstøtet og brakk håndleddet, ifølge flere britiske medier. I ettertid har hun også uttrykket stor skuffelse over at prinsen ikke tok kontakt med henne og beklaget etter ulykken.

Nå har endelig prinsen tatt motet til seg, og i et åpent brev til Fairweather skriver han hvor lei seg han er, ifølge Sky News.

Vanskelige forhold

«Jeg vil gjerne at du skal vite hvor lei meg jeg er for min del av ulykken på Babingley-veien. Jeg har kjørt over det krysset uttallige ganger og jeg vet hvor stor trafikk det er der. Det var sterk sol rundt klokken tre den dagen, og solen sto lavt», heter det blant annet i brevet fra prins Philip.

ALVORLIG: Slik så det ut på deler av ulykkesstedet. Prins Philip kom uskadd fra sammenstøtet. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: Slik så det ut på deler av ulykkesstedet. Prins Philip kom uskadd fra sammenstøtet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Med andre ord skinte solen lavt over hovedveien. Under normale forhold ville jeg ikke hatt problemer med å se trafikken som kom fra Dersingham, og jeg er veldig lei meg for konsekvensene», skriver han videre.

Prins Philip påpeker at han er rystet over ulykken, men lettet over at ingen ble alvorlig skadet.

«Da en stor mengde mennesker samlet seg på stedet ble jeg rådet til å returnere til Sandringham av en lokal politimann. Jeg har siden ulykken fått vite at du har en brukket arm. Jeg er veldig lei meg for skaden», skriver prinsen, og legger til at han ønsker kvinnen god bedring.

«Med vennlig hilsen Philip», står det avslutningsvis ifølge avisen.

Brevet skal ha blitt levert til Emma Fairweather allerede 21. januar, og selv om hun var svært skuffa over hvordan den britiske kongefamilien hadde håndtert situasjonen tidligere denne måneden, er hun veldig fornøyd over å ha mottatt brevet fra 97-åringen.

Hun setter også pris på at han skrev «hilsen Philip», uten kongelig tittel. Fairweather mener nemlig at det gjorde det hele mer personlig.

FORNØYD: Emma Fairweather setter pris på det personlige brevet fra prinsen. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Emma Fairweather setter pris på det personlige brevet fra prinsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var skuffa

For kort tid siden snakket Fairweather ut i den britiske tabloidavisen Mirror om hvordan hun opplevde den traumatiske ulykken og at hun var skuffa over hvordan kongefamilien hadde håndtert hendelsen.

- Jeg er heldig som er i live, men han (prins Philip, journ.anm.) har ikke engang sagt unnskyld, hevdet hun den gang overfor avisen.

- Det har vært en utrolig traumatiserende og smertefull tid, og jeg forventet mer av kongefamilien, fortsatte hun.

Ifølge BBC skjedde ulykken da den pensjonerte prinsen svingte sin Range Rover inn på en hovedvei. Bilen skal ha truffet Emma Fairweathers bil, veltet og 97-åringen måtte bli hjulpet ut av den.

Prins Philip skal ifølge kongereporteren Nicholas Witchell vært både sjokkert og fortumlet etter ulykken. Riktignok var han ved bevissthet, men tydelig preget av hendelsen, ifølge BBC.

Saken har blitt viet mye spalteplass i britiske medier, og har skapt en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

LES OGSÅ: Overrasket med mystisk mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer