NY TV-KANAL: Det norske kongehuset gjør som andre europeiske kongehus. De legger ut filmsnutter på YouTube. Foto: SCANPIX
NY TV-KANAL: Det norske kongehuset gjør som andre europeiske kongehus. De legger ut filmsnutter på YouTube. Foto: SCANPIXVis mer

Legger ikke ut private filmer

Kongehuset har startet sin egen TV-kanal på YouTube.

SEHER.NO:  - Dette er kongehusets egen kanal hvor det vil bli lagt ut videoer både med kongeparet og kronprinsparet, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Seher.no.

Denne uken kom kongehusets offisielle kanal på nett. Der ligger det blant annet videosnutter fra kronprins Haakons’ besøk (ekstern lenke) i Davos denne uka. I tilegg har de lagt ut videoer fra Dignity Day, fra kronprinsens besøk i Botswana i november i fjor, fra kongehusets offisielle nettside og fra kongehusets barnesider på nett.

– Det vil kommer flere filmer, blant annet glimt fra kongehusets historie: Men det vil ikke komme filmer fra mer private settinger, sier Gjeruldsen til Seher.no.

I tillegg til dagens medlemmer av kongefamilien kan det dermed bli gjensyn med kong Olav og kronprinsesse Märtha, og til og med klipp fra kong Haakon og dronning Mauds dager.

Kronprinsparet er aktive både på Twitter og på Facebook. Der legger både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut personlige meldinger til folket, og får direkte tilbakemeldinger fra sine mange fans.

Før kronprinsens besøk i Davos oppfordret Haakon folk til å sende innspill og få fram hva de mener må til for å skape en bedre verden. Oppfordringen gjorde at det kom inn over 1.200 bidrag i form av kommentarer, bilder og videoer i løpet av ti dager.

Flere europeiske kongehus, blant annet det britiske, har også kanaler på YouTube.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Over 2000 venner på Facebook.