Dronning Elizabeth:

Legene bekymret

Dronning Elizabeths leger er bekymret for helsen hennes.

SYK: Dronning Elizabeth har vært syk lenge. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB
SYK: Dronning Elizabeth har vært syk lenge. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronningens leger er bekymra for helse til den britiske dronningen og har anbefalt medisinsk overvåking, opplyser Buckingham Palace i en pressemelding.

- Storbritannias dronning har det komfortabelt på Balmoral, skriver Buckingham Palace i pressemeldingen. Balmoral er den britiske kongefamiliens slott i Skottland.

Familien hennes er informert om legenes bekymring, skriver BBC. Ifølge britiske medier har prins William, prins Charles og Camilla reist til Balmoral for å være sammen med henne. Charles og Camilla skal på på Birkhall på eiendommen.

Dronningen er 96 år gammel og har vært syk lenge.

Meldingen om legenes bekymring kommer etter at dronningen trakk seg fra et virtuelt møte som skulle funnet sted torsdag, etter at legene anbefalte henne å hvile.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer

«Dypt bekymret»

Storbritannias nye statsminister Liz Truss sier at «hele landet er bekymret».

- Hele landet kommer til å være svært bekymret, sier statsminister Truss om nyheten.

- Mine og folkets tanker er med hennes majestet og hennes familie, legger statsministeren til.

Speaker Lindsay Hoyle i det britiske underhuset avbrøt debatten om strømkrisepakke for å informere om dronningens helsesituasjon.

- Alvorlig

Kongehus-ekspert Caroline Vagle sier til Se og Hør at selv om det ikke er uvanlig å sende ut en pressemelding om helsetilstanden til kongelige, så er denne meldingen bekymringsverdig.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

- Det at statsministeren i Storbritannia utrykker så stor bekymring er oppsiktsvekkende, sier Vagle.

Dronningen er 96 år og har vært redusert ganske lenge og har avlyst mye det siste årene, peker hun på.

- Hun tok i mot den nye britiske statsministeren i Balmoral og ikke i Buckingham Palace som er tradisjonen på grunn av helsetilstanden hennes, sier hun og fortsetter:

Det har lenge vært varsla at hun ikke er i god form, at hun ikke er så mobil, men det betyr at helsetilstanden nå er forverret.

- Men det er helt normalt at man som 96 år gammel er hyppigere syk og at det kan være alvorlig.

LES OGSÅ: Overrasket med comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer