Prinsesse Josephine:

Lånte morens antrekk: - En trend

- Prinsesse Ingrid Alexandra har vært en foregangsfigur.

STRÅLTE: Prinsesse Josephine var ikledd himmelblått for å feire farmoren dronning Margrethe. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
STRÅLTE: Prinsesse Josephine var ikledd himmelblått for å feire farmoren dronning Margrethe. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

I januar var det 50 år siden dronning Margrethe (82) overtok den danske tronen, og nylig var det feiring i København. Både den norske og det svenske kongeparet samlet seg sammen med den danske kongefamilien for å hylle jubilanten.

I den anledning hadde prinsesse Josephine (11) tatt seg en tur i moren kronprinsesse Marys (50) garderobe, ifølge Billed Bladet.

- En trend

Prinsessen dukket opp på feiringen i et søtt, himmelblått antrekk. Antrekket besto av en blå Prada-jakke og en skjorte med glitrende detaljer fra merket MiuMiu.

- Dette er virkelig blitt en trend blant de europeiske prinsessene! Og godt er det. Deres mødre har jo rikholdige garderober, og det er jo mye bedre at de låner derfra enn at det alltid skal kjøpes nytt. Gjenbruk trumfer forbruk, mener Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Kronprinsesse Mary har tidligere blitt sett i jakken i 2011 da hun deltok på et arrangement for sitt eget fond.

- Vi har også sett at prinsesse Josephines søster, Isabella, flere ganger har brukt morens klær, og nå kommer altså lillesøster etter. Dette heier jeg på, legger Vagle til.

Vagle forteller videre at prinsesse Ingrid Alexandra (18) har vært en foregangsfigur i så måte, da hun nesten bare har brukt sin mors klær i offisielle sammenhenger.

- Det hadde vært gøy om de også etterhvert tar i bruk bestemødrenes garderober. Tenk så mange flotte kjoler for eksempel dronning Sonja har fra mange årtider. Jeg er sikkert på at prinsesse Ingrid Alexandra kan finne gull i bestemors klesskap, sier hun.

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Matchet med tvillingen

Prinsessens tvillingbror, prins Vincent (11), møtte opp på feiringen med matchende, blått slips. Tvillingparet kom til verden for 11 år siden med 26 minutters mellomrom.

Tvillingene Josephine og Vincent er de yngste i barneflokken til kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50). Prinsen og prinsessen er henholdsvis nummer fem og seks i arverekken til den danske tronen.

Markeringen for den danske dronningen startet med en gallaforestilling på Det Kongelige Teater, og dagen etter fortsatte feiringen med en høytidelig markering i Vår Frue kirke, hvor prinsesse Josephine deltok sammen med sine foreldre og søsken.

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om kjærligheten, sommeren og Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Etter gudstjenesten i Vår Frue kirke kjørte kongefamilien til Langelinie, hvor det var privat lunsj på Kongeskipet Dannebrog.

Markeringen ble derimot langt mer dempet enn det som opprinnelig var planen. Dronning Elizabeths bortgang la mørke skyer over jubileet, som allerede hadde blitt utsatt en gang på grunn av pandemien.

LES OGSÅ: Mottar støtte: - Vi er stolte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer