Leah Isadora Behn

Lånte av dronning Sonja

Leah Isadora Behn er for lengst blitt et stilikon for unge jenter. Selv lar hun seg åpenbart inspirere av bestemoren.

STILIKON: Prinsesse Märtha Louises datter, Leah Isadora Behn, er blitt et stilikon. Nå inspirerer hun ved å sjekke ut bestemors klesskap! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STILIKON: Prinsesse Märtha Louises datter, Leah Isadora Behn, er blitt et stilikon. Nå inspirerer hun ved å sjekke ut bestemors klesskap! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Prinsesse Märtha Louises datter, Leah Isadora Behn (17), er blitt et stilikon og en rollemodell for mange unge norske jenter via sine kontoer i sosiale medier, samt i Viaplay-serien «Power Women Norge».

Vi har tidligere sett at hun er bevisst sin rolle ved å velge norsk design, og nå ser det ut til at hun også slår et slag for gjenbruk.

Da prinsessedatteren la ut bilder fra det som ser ut som nyttårsaften på sin Instagram-konto @leah.behn, var det nemlig noen som dro kjensel på den glitrende overdelen hun hadde på seg. Den later til å være dronning Sonjas (85)!

Det var den kongelige fan-kontoen @royalfavourites som først bet seg merke i gjenbruken, og skriver at Leah startet det nye året i bestemor dronning Sonjas topp fra tidlig på 2000-tallet.

Dronningen brukte den grå blusen blant annet under et statsbesøk til Brasil i 2003. Med andre ord er den minst 20 år gammel.

Foregangskvinne innen gjenbruk

Dronning Sonja er kjent som gjenbruksdronningen, og har åpenbart overført den miljøvennlige holdningen til resten av familien.

– Vi vokste opp med at vi måtte bruke klær flere ganger, og det gjorde egentlig ingen andre i min omgangskrets. Vi sydde om antrekkene, slik at vi kunne bruke dem igjen og igjen. Jeg tror jeg har antrekk som er sydd om tre–fire ganger, som jeg fremdeles har, og som kanskje er 30 år gamle, har prinsesse Märtha Louise (51) fortalt til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.