Meghan Markles søster Samantha Grant:

Langet ut mot Meghan - nå angrer søsteren

- Jeg mente ingenting negativt.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Hun har ikke vært sjenert i møtet med rampelyset.

Meghan Markels (36) halvsøster, Samantha Grant (52), har langet ut mot søsteren og hennes kongelige forlovede, og har i tillegg uttalt at Markle ikke egner seg som medlem av den britiske kongefamilien.

Knappe to måneder før det store bryllupet står i St. Georges Chapel i Windsor Castle, har imidlertid pipa fått en annen lyd hos Markles frittalende familiemedlem.

I et intervju med den svenske avisen Expressen, legger Grant seg langflat om flere av sine uttalelser, og erklærer høylytt sin kjærlighet for søsteren.

Hun erkjenner også at hun heller ikke har gitt opp håpet om en invitasjon til det kongelige bryllupet.

Kritiserte Meghan

Etter at forlovelsen mellom prins Harry (33) og Meghan Markle ble kjent i slutten av november, har Grant, som er Markles halvsøster fra deres fars første ekteskap, kommet med flere krasse kommentarer om Markle fra sitt hjem i Florida.

I januar reiste Harrys kommende kone til India for å rette oppmerksomhet mot kvinners rettigheter og viktigheten av utdannelse for unge jenter.

Den gang stilte søsteren spørsmål ved Markles humanitære engasjement, og lurte på hvorfor hun ikke donerte noen av sine eksklusive vesker.

Denne kommentaren beklager hun og forklarer til Expressen at uttalelsen var urettferdig av henne.

BESØK I INDIA: Det var blant annet etter at Meghan Markle besøkte et veldeidighetsprosjekt i India til støtte for utdanning for jenter, at søsteren kom med sin krasse uttalelse. Foto: Splash News/ NTB Scanpix.
BESØK I INDIA: Det var blant annet etter at Meghan Markle besøkte et veldeidighetsprosjekt i India til støtte for utdanning for jenter, at søsteren kom med sin krasse uttalelse. Foto: Splash News/ NTB Scanpix. Vis mer

Forsvarer prins Harry

Men dette var imidlertid ikke første gang hun har latt seg provosere nok til å fyre løs mot søsteren eller sin kommende svoger.

Etter at Meghan Markle tilbrakte jula med kongefamilien i Storbritannia, skrøt Harry av sin kommende hustru.

- Hun har gjort en fantastisk jobb. Hun tilpasser seg raskt, og jeg antar at vi er familien hun aldri har hatt, fortalte prinsen i BBCs radioprogram «Today».

Utsagnet satte sinnet i kok hos Grant, som kom med krass kritikk av prinsens utsagn i et innlegg på Twitter.

«Hun har faktisk en stor familie som alltid var der hos henne og for henne. Vår husstand var veldig normal og da hennes far og Doria skilte seg, gjorde vi alle det slik at hun hadde to hus å gå til. Vi har aldri vært uvenner, hun har bare vært for opptatt», skrev hun.

I intervjuet med Expressen mener hun nå at Harry bare ordla seg uheldig i BBC-intervjuet.

- Det hadde vært mer passende om han sa: «Hennes karriere har tatt henne til så mange forskjellige steder at hun på en god stund ikke har hatt noen familie», men han sa nok bare feil, sier Samantha Grant.

Mener boka er misforstått

Grant er for tiden travelt opptatt med å skrive bok om sin søster. Boka har foreløpig tittelen «The Diary of Princess Pushy’s Sister», en tittel som kanskje ikke overraskende har fått stor oppmerksomhet i pressen, og i tillegg har fått Markles fans til å rase i sosiale medier.

Flere har ment at hun bruker søsterens offentlige rolle til å tjene seg rik og skaffe et navn for seg selv. Selv forklarer hun til den svenske avisen at tittelen først og fremst er en arbeidstittel, og at den brukes for å spøke om sosiale etiketter.

OFFISIELL ROLLE: Som prins Harrys kommende kone får Meghan stadig en mer offisiell rolle. Markles fans mener søsteren prøver å utnytte Markles rolle for egen vinning. Foto: AFP/ NTB Scanpix
OFFISIELL ROLLE: Som prins Harrys kommende kone får Meghan stadig en mer offisiell rolle. Markles fans mener søsteren prøver å utnytte Markles rolle for egen vinning. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

I stedet forklarer hun at hun vurderer å gi boka et navn som «An American princess' sister», eller noe liknende.

- Akkurat som man ikke skal dømme en bok ut ifra omslaget, skal man heller ikke dømme en bok ut ifra tittelen. Jeg tenkte at intelligente mennesker skulle være smarte nok til å forstå det, lese boka og si «aha, det var det den handlet om», forklarer hun til Expressen.

Hun snakker videre svært varmt om sin egen bok, og forklarer at boka hyller både egen familie og den britiske kongefamilien.

Ville gi Meghan pusterom

​I intervjuet snakker hun også om forholdet mellom dem. Flere aviser har hevdet at søskenparet ikke har hatt kontakt på over et tiår, noe Grant selv avviser.

Hun bekrefter derimot at hun ikke har hatt kontakt med Markle siden 2015, og forklarer dette med sitt eget sykdomsbilde.

Grant er nemlig rammet av den nevrologiske sykdommen multippel sklerose (MS) og er i dag avhengig av rullestol som følge av sykdommen.

I stedet for å bombardere henne med prat om sin MS-diagnose uten å vente på at søsteren selv skulle ringe, hevder Grant at hun forsøkte å gi Markle - som har hatt en stor rolle i TV-serien «Suits» - litt rom i en tid da hun var svært opptatt.

Denne beslutningen skal hun ifølge avisen angre på, men hevder pressen har overdrevet konflikten mellom søstrene.

TV-STJERNE: Meghan Markle (midten) har gjort suksess i den populære advokatserien «Suits» sammen med (f.v.) Gina Torres, Rick Hoffman, Gabriel Macht og Patrick J. Adams. Foto: NTB scanpix
TV-STJERNE: Meghan Markle (midten) har gjort suksess i den populære advokatserien «Suits» sammen med (f.v.) Gina Torres, Rick Hoffman, Gabriel Macht og Patrick J. Adams. Foto: NTB scanpix Vis mer

Håper på bryllupsinvitasjon

Hvorvidt Grants nye utsagn er tilstrekkelig til å bli bedt i Meghan Markles og prins Harrys bryllup, vil tiden vise.

Hun bekrefter at deres far, Thomas Markle, har fått en muntlig invitasjon, men at ingen foreløpig har mottatt en offisiell innbydelse.

Selv har hun ikke gitt opp håpet om å bli bedt, og forklarer at hun ville reist over på rullestolski om det var dét som var nødvendig.

FAR OG DATTER: Meghan Markle avbildet sammen med faren sin, Thomas Markle. Ifølge Meghans halvsøster, har faren fått en muntlig invitasjon til bryllupet 19. mai. Foto: Splash News/ NTB scanpix
FAR OG DATTER: Meghan Markle avbildet sammen med faren sin, Thomas Markle. Ifølge Meghans halvsøster, har faren fått en muntlig invitasjon til bryllupet 19. mai. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om hun vil forsøke å strekke ut en hånd til søsteren, er hun også klar i sin tale:

- Jeg skal forsøke. jeg har en gave som jeg gjerne vil gi henne. En gave som ingen andre i verden kan gi henne. Noe hun har ønsket seg siden hun var liten som jeg ser fram til å gi henne.

LES OGSÅ: Derfor blir Meghan Markle aldri prinsesse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer