Fyrst Albert:

Langer ut: - Burde vært holdt i familien

Fyrst Albert av Monaco er ikke særlig fornøyd.

LANGER UT: Fyrst Albert av Monaco er ikke redd for å si hva han mener om Meghan og Harrys Oprah-intervju. Her med kona Charlene i 2011. Foto: Pierre Villard / Shutterstock / NTB
LANGER UT: Fyrst Albert av Monaco er ikke redd for å si hva han mener om Meghan og Harrys Oprah-intervju. Her med kona Charlene i 2011. Foto: Pierre Villard / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet i den kongelige verden de siste ukene. I starten av mars ble hertuginne Meghan (39) og prins Harrys (36) omstridte intervju med Oprah Winfrey (67) sendt på tv, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

«Hele verden» har vært vitne til det som ser ut til å være et betent familiedrama mellom Harry og den britiske kongefamilien, med broren prins William (38) og faren prins Charles (72) i spissen.

Beskyldninger om rasisme i egne rekker og påstander om en familie som ikke har stilt opp i ei vanskelig tid, var bare noen av ingrediensene i den flere timer lange samtalen med Winfrey.

I ettertid gikk dronning Elizabeth (94) til det uvanlige skrittet å kommentere saken offentlig – i en uttalelse der hun skrev at hele familien var lei seg for hvordan de siste årene har vært for hertugparet.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

- Trenger ikke brettes ut

Nå kaster ingen ringere enn fyrst Albert (63) av Monaco seg inn i debatten rundt Meghan og Harry. Han sier at ekteparet burde holdt problemene innad i familien.

- Det er vanskelig å være i en annens sted. Jeg kan forstå presset de har vært under, men jeg synes denne type offentlig misnøye, for å si det mildt, at denne type samtaler burde holdes i den indre kjernen av familien. Det trenger ikke å bli brettet ut i offentligheten på den måten, sa fyrsten til BBC torsdag, gjengitt av US Magazine.

Fyrst Albert innrømmer likevel at han kan forstå hvor Meghan og Harrys beskyldninger kommer fra – til tross for at han også ble litt irritert da han fikk høre dem.

Med det sagt: 63-åringen mener ikke at tv var det rette forumet for å ta opp viktige samtaler. I intervjuet hevdet Meghan og Harry blant annet at et familiemedlem skal ha vist bekymring for hvor mørk sønnen Archie (1) ville bli ved fødselen.

IKKE BEGEISTRET: Fyrst Albert mener at hertugparet burde holdt seg for god for praten med Oprah Winfrey. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB
IKKE BEGEISTRET: Fyrst Albert mener at hertugparet burde holdt seg for god for praten med Oprah Winfrey. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB Vis mer

- Jeg ønsker ham det beste. Det er en vanskelig verden der, og jeg håper han kan ha dømmekraften og klokskapen til å ta de riktige valgene, sier Monacos monark videre.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Tar grep

Tidligere denne uken ble det kjent at kongehuset vurderer å ansette en person som skal jobbe med spørsmål knyttet til mangfold. Det skrev Sky News, som har snakket med en kilde tett på kongehuset som sier at de påståtte problemene om rasisme blir tatt på det største alvor.

Meghan og Harry hevdet i intervjuet at et medlem i kongefamilien skal ha vist bekymring rundt sønnen Archies (1) hudfarge før han ble født. I ettertid har dronning Elizabeth sagt i en uttalelse at disse anklagene blir tatt opp internt.

Samtidig har prins William avvist at familien er rasistisk.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

Kilden hevdet videre at kongehuset har retningslinjene, prosedyrene og programmene på plass, men at de ikke har sett den framdriften de ønsker når det kommer til representasjon – og at mer må gjøres og forbedres.

Dette skal også ha blitt snakket om allerede før det mye omtalte intervjuet, og at påstandene som kom fra hertugparet av Sussex også skal være en del av arbeidet.

LES OGSÅ: Kronprinsessen overrasker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer