Kronprinsesse Mette-Marit

La du merke til detaljen?

- Det er både viktig og riktig, sier moteeksperten om kronprinsessens fiffige detalj.

SETT DEN FØR?: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i det som ved første øyekast kunne se ut som en ny rosa hårbøyle på 17. mai i år. Men den observante leser husker kanskje å ha sett noe lignende før? Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SETT DEN FØR?: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i det som ved første øyekast kunne se ut som en ny rosa hårbøyle på 17. mai i år. Men den observante leser husker kanskje å ha sett noe lignende før? Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Tradisjonen tro dukket kongefamilien opp på Slottsbalkongen 17. mai, og som alle andre var de festpyntet denne dagen.

Ved helt spesielle anledninger, som for eksempel jubileer, bruker damene bunad på balkongen, men det vanlige er at de stiller i kjole eller drakt og topper det hele med en hatt.

Kronprinsesse Mette-Marit (49) hadde dog byttet ut den tradisjonelle hatten med annen hodepryd i år. Hun bar nemlig en gullfarget hårbøyle med rosa silkebånd. Tilsynelatende så den ny ut, men det viser seg at det bare er det rosa båndet som er nytt av året.

Kronprinsessen har nemlig brukt denne hårbøylen en rekke ganger tidligere, men på ulike måter. Hun har variert med forskjellige farger på sløyfen og med måten den er tredd i. Dessuten har hun brukt bare bøylen uten silkebånd.

13 år gammel

Tidligere har det vært skrevet at den er fra Lanvin, men ifølge nettstedet UFO No More, som spesialiserer seg på å finne ut hva de kongelige har på seg, skal den være fra Prada.

Et merke vi vet kronprinsessen har en stor forkjærlighet for.

Det samme nettstedet hevder Mette-Marit brukte hårbøylen for første gang for nesten nøyaktig 13 år siden i forbindelse med feiringen av dronning Margrethes (83) 70-årsdag. Hun brukte den faktisk også i den danske dronningens bursdag fem år senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer