Kronprinsesse Victoria:

La du merke til denne detaljen?

Hemmeligheten bak kronprinsesse Victorias kjole.

HVA HAR SKJEDD? Da kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltok på gallamiddagen for det finske presidentparet på Stockholm slott, fikk det observante øyet med seg at noe var annerledes med kronprinsessens vakre gallakjole. Foto: Christine Olsson/TT/NTB
HVA HAR SKJEDD? Da kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltok på gallamiddagen for det finske presidentparet på Stockholm slott, fikk det observante øyet med seg at noe var annerledes med kronprinsessens vakre gallakjole. Foto: Christine Olsson/TT/NTB Vis mer
Publisert

Samtidig som vi nordmenn feiret nasjonaldagen vår med folkefest, møttes våre gode naboer i Sverige. Den finske presidenten Sauli Niinistö (73) og hans kone Jenni Haukio (45) innledet nemlig et to dagers statsbesøk i Stockholm med kong Carl Gustaf (76) og dronning Silvia (78) som vertskap.

Den slags besøk blir det også festivitas av, så på kvelden den 17. mai var det duket for glitrende gallamiddag på Stockholm slott. Her hadde kongeparet fått selskap av både kronprinsesseparet og prinseparet, da de ønsket sine gjester velkommen.

GJØR INNTRYKK: Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen. Det ble et sterkt øyeblikk for kronprinsessen. Video: NRK. Vis mer

Gjestene var i tillegg til presidentparet, hele den finske delegasjonen, representanter for det offisielle Sverige og svensker med en spesiell tilknytning til Sverige.

Og det var i den forbindelse kronprinsesse Victoria (44) dukket opp i en drøm av en lyseblå prinsessekjole designet eksklusivt for henne av den svenske designeren Jennifer Blom.

Hemmeligheten

Det var dog ikke første gang vi ser denne vakre kreasjonen på den svenske kronprinsessen. Første gang var på offisielle bilder som ble tatt i 2017, og senere samme år brukte hun den i forbindelse med Nobel.

FØRST SETT: Den blå kjolen ble første gang sett på kronprinsesse Victoria på dette offisielle bildet av henne og kong Carl Gustaf. Foto: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden
FØRST SETT: Den blå kjolen ble første gang sett på kronprinsesse Victoria på dette offisielle bildet av henne og kong Carl Gustaf. Foto: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden Vis mer

Svensk Damtiding la imidlertid merke til at noe hadde skjedd med kjolen siden sist den var i bruk:

«Denne uken fikk vi se samme kjole igjen - og den har gjennomgått en liten makeover og blitt mykere og mer romantisk. Hemmeligheten? Ett par lekre sommerfuglermer», skriver det svenske magasinet.

Den blå silkekjolen har med andre ord gått fra å være ermløs til å få ermer, og plutselig var den god som ny igjen. Gjenbruk på sitt beste, og helt i ånd med kronprinsessens engasjement for grønn og bærekraftig mote.

Svensk favoritt

Dette er en tankegang kronprinsesse Victoria åpenbart deler med designeren bak den vakre kjolen.

NOBEL KJOLE: Kronprinsessen har brukt kjolen også i forbindelse med utdelingen av nobelprisene i Sverige i 2017. Den gang var den uten ermer. Foto: Reuters/TT NEWS AGENCY/NTB
NOBEL KJOLE: Kronprinsessen har brukt kjolen også i forbindelse med utdelingen av nobelprisene i Sverige i 2017. Den gang var den uten ermer. Foto: Reuters/TT NEWS AGENCY/NTB Vis mer

- Ja, det er samme kjole som kronprinsessen bar på Nobel i 2017! Hun gjenbruker den, men den har fått gjort om ermene. Merket Jennifer Blom står for holdbarhet og klærne skal leve lenge, sier Blom til Svensk Damtidning.

Kronprinsessen er i tillegg til bærekraftig mote, opptatt av å fronte svenske designere. Og under statsbesøket fikk hun jo faktisk slått to fluer i en smekk.

Hun brukte for øvrig en annen kjole fra Jennifer Blom under det samme statsbesøket fra Finland. Også den var i lysblått og gjenbruk.

LES OGSÅ: Slik er Europas unge prinser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer