- La de døde være i fred!

Margit Sandemo kommer med krystallklar advarsel til Märtha - men synes hun er modig...

MØTTE PRESSEN: Onsdag møtte prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy fra Astarte Education pressen på Sola Strand Hotel. Prinsessen har vært i hardt vær den siste uken, etter at hun er  i et intervju med Stavanger Aftenblad uttalte at hun har ko Foto: SCANPIX
MØTTE PRESSEN: Onsdag møtte prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy fra Astarte Education pressen på Sola Strand Hotel. Prinsessen har vært i hardt vær den siste uken, etter at hun er i et intervju med Stavanger Aftenblad uttalte at hun har ko Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Prinsesse Märtha Louise (38) har vært i hardt vær den siste uken, etter at hun i et intervju med Stavanger Aftenblad uttalte at hun har kontakt med de døde.

Prinsessen har måttet tåle krass kritikk fra en rekke biskoper, samt selveste Snåsamannen etter intervjuet, og overskrifter som «Märtha opprører Kristen-Norge», «Tre av ti mener Märtha Louise må si fra seg tittelen», «Snåsamannen: - Umulig å snakke med de døde», samt «Psykolog-professor advarer mot Märthas kontakt med de døde» representerer bare noen av sakene som har versert i mediene.

Onsdag møtte prinsessen det norske pressekorpset på Sola Strand Hotel i anledning alle skriveriene.

Her avviste hun at hun har kontakt med de døde i jobbsammenheng, men var samtidig åpen om at hun har kontakt med engler og døde, og at hun skiller klart mellom de to, skriver Dagbladet.

- Vi driver ikke med åndemaning, spiritisme eller sjelesørging på noen av våre kurs eller i vårt arbeid med Astarte Education, sa Märtha onsdag.

Tidligere denne uken uttalte Snåsamannen, Joralf Gjerstad (84), til VG at han ikke tror på Märtha, og at det er «umulig» å snakke med de døde.

- De som er døde har ingen kontakt med livet på jorden. Å spekulere i tanker om dødsriket er farlig, sier Gjerstad i intervjuet.

Og den norsk/svenske forfatterstjernen Margit Sandemo (86), som selv en rekke ganger har fortalt egne opplevelser med gjenferd, nisser og underjordiske vesener, støtter nå Gjerstad i kritikken.

- Jeg har bare én ting å si, og det er at man skal la de døde være i fred, sier Sandemo til Seher.no over telefonen torsdag.

Den millionselgende forfatteren, som er bosatt i Sverige, har fått med seg deler av debatten som har rast i norsk presse de siste dagene. Og overfor Seher.no innrømmer hun at hun ikke vet helt hva hun skal tro når det gjelder prinsessens påståtte kontakt med engler og de døde.

- Jeg forstår meg ikke på det der, for jeg har jo kontakt med ånder, og de har aldri hatt vinger. Så jeg tror ikke jeg har sett noen engel noen gang. Jeg har sett en hel del som man kan kalle ånder. Men jeg synes at det er ganske modig av henne alt dette. Det synes jeg. Jeg kan ikke tale for henne, eller hennes opplevelser, og jeg kjenner ikke til den skolen, men det er veldig viktig at man aldri skal plage eller bry de døde, sier hun. 

Men tror du på prinsessen?

- Altså, jeg kan ikke vite det, for jeg vet jo selv at jeg ser mye underlige ting, så hvorfor skulle ikke hun kunne se noe også? Men jeg kan ikke si så mye, ettersom jeg aldri har sett noen engel. Men hun har min respekt. Det har hun, sier Sandemo. 

Prinsesse Märtha Louise har forøvrig tidligere presisert at hennes «Engler» ikke nødvendigvis har vinger, men at det er snakk om skytsengler som hver og en selv har en opplevelse av hvorledes ser ut.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 


LES OGSÅ: - Advarer Märtha mot å kontakte de døde