Prins Joachim og prinsesse Marie:

- Kuttet bort i det stille

Trekker frem likheter med situasjonen rundt prins Harry og hertuginne Meghan.

FLYTTER: Prinsesse Marie og prins Joachim tar med seg familien og flytter til USA. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB
FLYTTER: Prinsesse Marie og prins Joachim tar med seg familien og flytter til USA. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at prins Joachim (53), prinsesse Marie (46) og barna flytter til USA.

Prinsen har nemlig fått en ny jobb i Washington D.C, ifølge danske B.T's kilder. Kongefamiliens kommunikasjonsavdeling har dog ennå ikke bekreftet opplysningene om prinsens nye jobb.

Ifølge avisen skal dette være et trinn opp i karriereveien for prinsen, som har vært forsvarsattaché i Paris siden september 2020.

- Kuttet bort i det stille

Nå uttaler danske kongehuseksperter seg om hva de tenker rundt situasjonen. De forteller blant annet at de kan se visse likheter med prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41). Det skriver danske Se og Hør.

Selv om de to situasjonene er forskjellige, mener likevel kongehusekspert Søren Jakobsen at de også har sine likheter.

- Harry og Meghan ble fryst ut av det britiske kongehuset. På samme måte er prins Joachims forpliktelser overfor kongehuset blitt kuttet bort i det stille, akkurat som skiver av en spekepølse, sier han videre.

Lars Hovbakke Sørensen, som er historiker og kongehusekspert, mener at sammenligningen mellom de to kongelige parene ikke er helt riktig på alle punkter. Han legger dog heller ikke skjul på at også han ser likheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer