Prinsesse Estelle og prins Oscar:

Kuppet oppmerksomheten på mammas bursdag

De nye bildene sjarmerer svenskene i senk.

SPRELL: Prinsesse Estelle (7) og lillebroren, prins Oscar (3), stjal definitivt showet under mamma kronprinsesse Victorias 42-årsdag. Foto: NTB Scanpix
SPRELL: Prinsesse Estelle (7) og lillebroren, prins Oscar (3), stjal definitivt showet under mamma kronprinsesse Victorias 42-årsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at kongelige smårollinger gjerne tar en del av oppmerksomheten fra de voksne under offentlige tilstelninger.

Det samme gjelder definitivt i Sverige. Under feiringen av kronprinsessens 42-årsdag forrige uke, den såkalte Victoria-dagen, var det nemlig ikke bursdagsbarnet, mens hennes egne barn, som sørget for flest overskrifter.

Tradisjonen tro ble dagen feiret ved sommerboligen Sollidens slott på Öland, og både lille prins Oscar (3) og prinsesse Estelle (7) så ut til å nyte hvert sekund.

VICTORIADAGEN: Under årets feiring var det alt annet enn jubilanten som fikk oppmerksomheten. Foto: NTB Scanpix
VICTORIADAGEN: Under årets feiring var det alt annet enn jubilanten som fikk oppmerksomheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For mens hele det svenske folket var opptatt med å feire kronprinsessen, brukte Estelle og Oscar tiden til lek. Dagen gikk med til hopp og sprell i sola, og søskenparet sparket ball, hoppet i hoppetau, og hadde kilelek.

LEKESLÅSS: Dagen ble brukt til både ballek og lekeslåssing. Foto: NTB Scanpix
LEKESLÅSS: Dagen ble brukt til både ballek og lekeslåssing. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FOTBALLKAMP: Søskenparet spilte fotball foran de fremmøtte gjestene. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLKAMP: Søskenparet spilte fotball foran de fremmøtte gjestene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ny barnepike

Med smil, latter og lykkeskrik hoppet Estelle og lillebror rundt i gresset og lekte med hverandre.

HOPPETAU: Prinsesse Estelle øvde seg på å hoppe i hoppetau. Foto: NTB Scanpix
HOPPETAU: Prinsesse Estelle øvde seg på å hoppe i hoppetau. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SPARK: 3-åringen koste seg med fotballen. Foto: NTB Scanpix
SPARK: 3-åringen koste seg med fotballen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Hänt var det også en ny barnepike på plass for å holde et ekstra øye med barna, mens kronprinsessen og prins Daniel (45) hilste på og minglet med de fremmøtte. Oppgaven ble kanskje ikke så lett som hun først hadde trodd.

BARNEPIKE: Prinsen og prinsessens nye barnepike, Elvira, var på plass for å holde et ekstra øye med barna. Foto: NTB Scanpix
BARNEPIKE: Prinsen og prinsessens nye barnepike, Elvira, var på plass for å holde et ekstra øye med barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SMIL OG LEK: Iført sommerlige klær koste kronprinsessens barn seg i gresset. Foto: NTB Scanpix
SMIL OG LEK: Iført sommerlige klær koste kronprinsessens barn seg i gresset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den nye barnepiken, Elvira, har vært i jobb hos det svenske hoffet siden mars. I motsetning til tidligere barnepiker, snakker hun svensk.

Svarte pressen

Dette er ikke første gang i år at prinsesse Estelle har stjålet oppmerksomheten. Også under kronprinsessens navnedag i mars hjalp prinsessen til med å ta imot blomster og gaver.

MAMMAS HJELPER: Estelle sjarmerte alle de oppmøtte i senk, og hun så ut til å storkose seg under markeringen. Foto: NTB Scanpix
MAMMAS HJELPER: Estelle sjarmerte alle de oppmøtte i senk, og hun så ut til å storkose seg under markeringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om hun bare er syv år gammel, svarte Estelle også pressen på et par spørsmål, blant annet om hvordan det føltes å feire moren.

- Det føles bra, svarte hun, ifølge Svensk Damtidning.

Godt vant med media

Det hører til sjeldenhetene at så unge medlemmer av kongefamiliene uttaler seg til pressen, men Estelle valgte altså å gjøre det på Victorias store dag.

Mens Estelle allerede ser ut til å være medievant, holdt hennes tre år gamle lillebror seg foreløpig i bakgrunnen, med pappa prins Daniel.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, sa til Expressen at kronprinsesseparet er godt vant med media, noe de også viderefører til barna.

- (...) Kronprinsessen har sin egen erfaring og er derfor oppmerksom på media og barna, og hvordan man skal håndtere det, sa Thorgren i mars.

LES OGSÅ: - Prinsesse Estelle og prins Oscar sjarmerer på nye bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer