Hertuginne Meghan og prinsesse Eugenie:

- Kunne ikke la Eugenie være midtpunktet for lenge

Mange mener Meghan har «stjålet» oppmerksomheten fra den nygifte prinsessen.

BABYNYHET: Nyheten om at hertuginne Meghan venter barn kom kort tid etter prinsesse Eugenies bryllup. Foto: NTB Scanpix
BABYNYHET: Nyheten om at hertuginne Meghan venter barn kom kort tid etter prinsesse Eugenies bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en romantisk vielse i kapellet på Windsor-slottet i England fredag, kunne endelig prinsesse Eugenie (28) og Jack Brooksbank (32) kalle seg rette ektefolk.

Nå har imidlertid oppmerksomheten rundt det nygifte paret roet seg kraftig, etter at en annen kongelig gladnyhet tok over mandag morgen.

Da bekreftet det britiske kongehuset det mange har spekulert i de siste ukene, nemlig at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter sitt første barn.

Nyheten ble offentliggjort i et innlegg på Instagram-kontoen til Kensington Palace, der det samtidig ble informert om at barnet er ventet våren 2019.

At hertugparet valgte å slippe nyheten akkurat i dag, er neppe tilfeldig.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, spilte blant annet bryllupet til prinsesse Eugenie inn som en viktig faktor i valget om når nyheten skulle deles med omverdenen.

- Meghan og Harry holdt graviditeten hemmelig fordi de ikke ville ødelegge prinsesse Eugenies store dag. Hadde babynyheten blitt sluppet før helgens kongelige bryllup i England, hadde den stjålet både overskrifter og fokus fra brudeparet, uttalte han nylig.

- Uhøflig

Til tross for at hertugparet holdt på nyheten til bryllupet var overstått, er det mange som nå beskylder Meghan for å stjele oppmerksomheten fra Eugenie.

- Meghan kunne ikke la Eugenie være midtpunktet for lenge, har en skrevet på Twitter, ifølge kjendisnettstedet Mirror.

En annen Twitter-bruker mener det er uhøflig av Meghan og Harry å «stjele» oppmerksomheten fra Eugenie:

- Det er uhøflig å stjele oppmerksomheten fra en nygift brud på denne måten. Det er ikke rart familien York føler seg som andreklasses kongelige.

Det ser også ut til at det er flere som mener at Eugenie ikke har fått skinne lenge nok. En halvtime etter at babynyheten ble kjent, tok nemlig prinsessens mor, Sarah «Fergie» Ferguson (59), til sosiale medier.

Det gjorde hun ikke for å gratulere de vordende foreldrene - men for å rette litt mer oppmerksomhet mot datteren.

ENGLAND: Prinsesse Eugenie, datter av prins Andrew og Sarah Ferguson og barnebarn av dronning Elizabeth, gifter seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle i dag. Video: AP Vis mer

- Velkommen til familien

Brudens mor har delt hele tre bilder fra den eventyrlige bryllupsfeiringen. Hun er tydelig stolt av datteren, og har blant annet ønsket svigersønnen velkommen til familien i et av innleggene.

- Andrew og jeg er stolte over å ønske Jack velkommen til York-familien, skriver hun til et bilde av det lykkelige paret.

De to andre bildene er også fra bryllupsdagen, og der skriver moren at hun er stolt av datteren sin.

Sarah har i skrivende stund ikke kommentert hertugparets babynyhet.

Eventyrlig bryllup

I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk Eugenie fredag sin kjære Jack.

Det nygifte paret møttes for første gang i Sveits i 2010, og forlovet seg i Nicaragua i januar. Sin kjærlighet for hverandre har de aldri lagt skjul på, og det var invitert intet mindre enn rundt 850 gjester til det storslåtte bryllupet.

En rekke stjerner var til stede for å feire kjærligheten, deriblant supermodell Naomi Campbell og Hollywood-stjernene Liv Tyler og Demi Moore. Også James Blunt, Ellie Goulding og Robbie Williams fant veien til Windsor fredag formiddag.

Under vielsen var det flere ting å bemerke seg. Flere tok blant annet til tårene da Andrea Bocelli sang italiensk opera så det runget i kapellet. Det ble også lest fra og referert til boka «The Great Gatsby» en rekke ganger, siden dette har vært en bok de har hatt mye humor med i forholdet.

LES OGSÅ: Meghans valg vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer