Prins Christian feirer bursdag:

Kun fem påmeldte

Det ser ut til å være lite interesse rundt den kommende kongens 18-års feiring.

BURSDAG: Prins Christian fyller 18 år i oktober. Foto: Shutterstock/NTB
BURSDAG: Prins Christian fyller 18 år i oktober. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Snart er det prins Christian av Danmark (17) sin tur til å feire 18 år, og i kjent kongelig-stil er ikke bursdagen planlagt å gå ubemerket hen.

For å feire prinsen har dronning Margrethe (83) invitert til festmiddag på Christiansborg slott den 15. oktober. Det kommer fram på det danske kongehuset sine nettsider.

Spøkefullt forklarte Kong Harald fallet på den røde løperen i København torsdag som sin «nesegruse beundring for dronning Margrethe». Video: NTB Vis mer

Slottet har, i samarbeid med Danmarks kommuner, invitert 200 ungdommer til å delta i markeringen - hvor hver kommune har fått mulighet til å velge ut to 18-åringer som får delta.

Det ser derimot ut til at interessen rundt den kommende kongens 18-årsdag ikke har vært særlig stor.

Ifølge danske Se og Hør var det nemlig bare fem påmeldte fra Læsø kommune.

Nettstedet skriver at Oliver Isaksen (18) var den eneste gutten fra kommunen som meldte seg på for å komme i prins Christians bursdag.

- Jeg hadde en liten anelse om det. Kameraten min kunne nok ikke tenke seg å melde seg på det uansett, innrømmer Isaksen til nettstedet.

Oliver hadde med andre ord ingen konkurranse da det skulle trekkes lodd om hvilke ung mann som skulle få dra på festen.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Sammen med Isaksen, får også Emma Nielsen (18) lov til å reise på bursdagsfeiringen. Danske Se og Hør skriver at det var henne og tre andre kvinner fra kommunen som hadde meldt seg på, men at Nielsen til slutt trakk det lengste strået.

Både Isaksen og Nielsen forteller at de meldte seg på konkurransen på grunn av opplevelsen - som de kanskje en dag kommer til å fortelle om til sine framtidige barn og barnebarn.

I tillegg til ungdommene fra de danske kommunene, inviteres representanter fra et utvalg av landets ungdomsorganisasjoner - samt ungdom som har markert seg innen sport, kunst og kultur.

LES OGSÅ: Ikke skjedd på seks år

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer