BOKORM: Mette-Marit er sykmeldt - men fordyper for tiden seg i filosofiske artikler. Foto: All Over
BOKORM: Mette-Marit er sykmeldt - men fordyper for tiden seg i filosofiske artikler. Foto: All OverVis mer

Kryptisk fra Mette-Marit

På Twitter: Alt går fint. Ikke noen problemer i det hele tatt.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit har ikke vist seg offentlig siden hun tok imot Nederlands kong Willem-Alexander og dronning Maxima 2. oktober i år. Årsaken er at hun er sykmeldt med prolaps i nakken.

Mette-Marit ble først sykmeldt i to uker, men nakken har ikke blitt bedre, og siste medlingen fra Slottet går ut på at hun kan bli borte fra rampelyset helt fram til jul.

Kronprinsessen har derfor god tid til å lese bøker og tidsskrifter, og nå har hun fordypet seg i et essay av filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen ved Universitetet i Oslo.

Vetlesen skriver om miljø- og klimautfordringer - og Mette-Marit har kringkastet innlegget til sine 84.000 følgere på nett.

SISTE BIDLET: Mette-Marit og Haakon på Slottet i forbindelse med Maxima og Willem-Alexanders besøk.
SISTE BIDLET: Mette-Marit og Haakon på Slottet i forbindelse med Maxima og Willem-Alexanders besøk. Vis mer

Konklusjonen til Vetlesen er at om håpet er ute kan vi likevel gi barna våre kjærlighet og raseri:

«Kjærlighet til alt levende på jorden som vi mennesker deler med uendelig mange andre arter og former for liv. Dernest raseriet som vokser i oss, enten vi er barn eller voksne, når vi opplever at så mye av dette livet ødelegges, med vitende og vilje. Et raseri næret av kjærligheten til det som trenger beskyttelse. Et raseri på vegne av de stemme- og vergeløse, mot de mektigste. Et raseri drevet av kjærlighet til livet og alt levende», skriver Vetlesen i essayet Viktigere enn håp.

Saken fortsetter under bildet.

BESKJED FRA METTE-MARIT: Dette bildet med tekst la kronprinsesse Mette-Marit ut på Twitter denne uka. Foto: Twitter/Mette-Marit
BESKJED FRA METTE-MARIT: Dette bildet med tekst la kronprinsesse Mette-Marit ut på Twitter denne uka. Foto: Twitter/Mette-Marit Vis mer

Mette-Marit har også lastet opp et kryptisk sort/hvitt-bilde av en tavle med påskriften: «It's all going very well. No problems at all» - som kan oversettet til norsk med : Alt går fint. Ikke noen problemer i det hele tatt»...

Kanskje henviser hun ironisk til verdens miljøutfordinger - eller til sin egen prolaps...