Kronprinsparet tok med barna på viking-fest

Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus må belage seg på en lang natt på Stiklestad.

SEOGHØR.NO: Kronprinssesse Mette-Marit (41) og kronprins Haakon (42) er allerede på plass på Stiklestad i Nord-Trøndelag. Kronprinsparet skal i dag se det store «Spelet om Heilag Olav», og møte de sentrale skuespillerne i årets oppsetning.

Også barna prinsesse Ingrid Alexandra (11) og prins Sverre Magnus (9) er med foreldrene på turen. Flere hundre mennesker var møtt fram utenfor Stiklestad Nasjonale Kultursenter for å få et glimt av de kongelige gjestene da de ankom den kjente Lotto-bygda.

Se video øverst i artikkelen!

Men før spelet starter klokken 23 fredag kveld skal kronprinsfamilien besøke Olsokdagene på Stiklestad. Første post på programmet er lunsj i langhuset på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Men det ble også tid for kronprinsbarna å ta vikingetiden nærmere i skue.

FIKK BLOMSTER: Kronprinsfamilien ble møtt av to søte barn som hadde kledd seg i drakter fra vikingetiden - og fikk hver sin blomsterbukett av solsikker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FIKK BLOMSTER: Kronprinsfamilien ble møtt av to søte barn som hadde kledd seg i drakter fra vikingetiden - og fikk hver sin blomsterbukett av solsikker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kan kle seg ut som vikinger

Det var nemlig rigget til et stort viking-marked, hvor Ingrid Alexandra og Sverre Magnus blant annet kunne teste ut sverdferdighetene sine og prøve vikinghjelmer.

Til Adressa sier Turid Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, at kongefamilien og Stiklestad har lange tradisjoner sammen.

Saken oppdateres med flere bilder.

- Historisk sett har det vært nær kontakt mellom Stiklestad og kongehuset. De siste ti årene har vi hatt besøk av kongeparet til 1905- jubileet i 2005, og kronprinsen var her sist i forbindelse med tusenårsmarkeringen i 2000.

HILSTE PÅ: Både Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ved flere anledninger vært med på offentlige tilstelninger. Legg merke til at prinsessen matcher sin flotte mor i klesveien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HILSTE PÅ: Både Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ved flere anledninger vært med på offentlige tilstelninger. Legg merke til at prinsessen matcher sin flotte mor i klesveien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Nærkontakt med vikinger

Mette-Marit åpner så høytidelig det nye gjesteloftet på Stiklestad. Kronprinsparet skal også vandre gjennom det fantastiske middelaldermarkedet, hvor det vli bli nærkontakt med vikinger. Kronprins Haakon er årets «Olsokprofil», og skal derfor holde tale.

En ny kulinarisk middag venter så kronprinsparet og deres to barn.

Her blir det trolig servert kortreist mat og lokale spesialiteter, før kronprinsparet kan sette seg ned og nyte kvelden og nattens høydepunkt - som er «Spelet om Heilag Olav».

EI HAND Å HOLDE I: Prins Sverre Magnus tok et godt tak i mammas hånd da de vandret rundt på viking-markedet. Ingrid Alexandra var ikke dårligere, og tok et godt tak i pappas trygge hånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
EI HAND Å HOLDE I: Prins Sverre Magnus tok et godt tak i mammas hånd da de vandret rundt på viking-markedet. Ingrid Alexandra var ikke dårligere, og tok et godt tak i pappas trygge hånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

På rollelisten står blant andre de kjente skuespillerne Charlotte Frogner (34), Trine Wiggen (47) og Terje Strømdahl (62).

LES OGSÅ: Dette sa kong Harald da prins Haakon Magnus ble født