GOD STEMNING: Kronprinsparet deltok onsdag denne uken på styremøte i Kronprinsparets fond, med kollegene Solfrid Flateby (t.v.) og Irene Løken Lystrup. Dette er det første offentlige bildet tatt av kronprinsessen etter nakkeprolapsoperasjonen. Foto: Kronprinsparets Fond
GOD STEMNING: Kronprinsparet deltok onsdag denne uken på styremøte i Kronprinsparets fond, med kollegene Solfrid Flateby (t.v.) og Irene Løken Lystrup. Dette er det første offentlige bildet tatt av kronprinsessen etter nakkeprolapsoperasjonen. Foto: Kronprinsparets FondVis mer

Kronprinsparet strålte side om side

Første offentlige foto tatt av kronprinsessen etter operasjonen.

SEOGHØR.NO: I slutten av november ble kronprinsesse Mette-Marit (40) operert på Rikshospitalet i Oslo etter en nakkeprolaps.

Mette-Marit har siden vært sykemeldt, men onsdag denne uken deltok hun sammen med sin ektemann kronprins Haakon (40) på styremøte i Kronprinsparets Fond - som de opprettet da de to giftet seg i 2001.

Målet er, som de skriver på sine nettsider, «Å sette søkelys på ungdomstiden og fange opp unge mennesker som av ulike årsaker risikerer å falle utenfor».

ENGASJERT: Kronprinsparet deltok onsdag denne uken på styremøte for Kronprinsparets Fond.  Foto: Kronprinsparets Fond
ENGASJERT: Kronprinsparet deltok onsdag denne uken på styremøte for Kronprinsparets Fond. Foto: Kronprinsparets Fond Vis mer

Arbeid med fondet engasjerer kronprinsparet sterkt, og dette har nok gjort at kronprinsessen har trosset sykemeldingstilstanden, for å delta på styremøtet.

Kronprinsparet er også sterkt engasjert på sosiale medier, og på Kronprinsparets Fonds offisielle side på Facebook, ble det onsdag kveld lagt ut bilder fra styremøtet - og dette er første gang Mette-Marit er fotografert i en offentlig forbindelse etter nakkeoperasjonen.

«Aktivt og engasjert styre, i arbeid for og med ungdom og prosjektene våre. Flott at Kronprinsesse Mette-Marit også kunne delta i deler av møtet, samtidig som hun er i opptrening etter sin operasjon», skrives det i forbindelse med bildene.

Seoghør.no snakket onsdag formiddag med kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved slottet, som ikke kunne fortelle om kronprinsessen snart er tilbake på jobb:

- Det jeg med sikkerhet kan si er at det varslede sykefraværet varer til 16.12 og vi regner med at hun er tilbake i jobb i januar. Alt annet ville være en gledelig bonus, sa Hagen.
 
Nå knytter det seg stor spenning til om kronprinsessen er i god nok form til å være med på neste ukes Nobel-festligheter...

- Det er veldig koselig å se at kronprinsessen tilsynelatende er i god form etter operasjonen, sier kongereporter i Se og Hør, Caroline Vagle. - Nå krysser vi fingrene for at vi ser henne på Nobel-utdelingen til uka!

Kronprinsen er tydelig glad for å ha Mette-Marit ved sin side igjen på jobb.

LES OGSÅ: Nyheten går verden rundt