Kronprinsparet splitter seg i påsken

Men Mette-Marits nakkeskader påvirker ikke ferien.

DELER SEG: Kronprinsparet deler seg første halvdel av påskeferien. Mette-Marit skal da jobbe med studiene, mens Haakon og barna reiser til Kongen og Dronningen i Sikkilsdalen.  Foto: SCANPIX
DELER SEG: Kronprinsparet deler seg første halvdel av påskeferien. Mette-Marit skal da jobbe med studiene, mens Haakon og barna reiser til Kongen og Dronningen i Sikkilsdalen. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Tidligere denne uken ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit ikke vil delta under det planlagte statsbesøket  til Qatar og Emiratene i april.

Kronprinsessen skulle egentlig reist på turen sammen med kronprins Haakon, men som følge av slitasjeskader i nakkevirvelen, som også førte til at hun ble sykemeldt i tre uker tidligere i år, velger hun nå å la være å reise på turen.

- Det stemmer at kronprinsen reiser alene til Qatar og De Forente Arabiske Emirater. Det har blitt foretatt en helhetsvurdering, og konklusjonen er at det er best at han reiser alene, sa kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, til Seher.no onsdag.

Så langt ser det imidlertid ikke ut til at kronprinsessens skade vil påvirke kongefamiliens påskeferie.

Ifølge Sven Gj. Gjeruldsen, kommunikasjonsrådgiver ved Det kongelige hoff, skal Mette-Marit tilbringe første halvdel av påsken med å jobbe med sine studier. Andre halvdel skal hun være sammen med kronprinsen og deres barn på kongefamiliens vinterhytte i Uvdal. 

- Kronprinsesse Mette-Marit skal jobbe med sine studier første halvdel av påsken. Andre halvdel skal hun og kronprinsen feriere sammen med barna i Uvdal, forteller Gjeruldsen til Seher.no. 

Det er uvisst om kronprinsessen vil holde seg hjemme på Skaugum, eller om hun vil tilbringe første påskehalvdel alene i Uvdal, slik hun gjorde i fjor. 

Ifølge Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, er det stor sannsynlighet for at kronprinsessen vil gjøre det samme som i fjor. Han tror heller ikke at avgjørelsen om å være borte fra familien første påskehalvdel har noe med kronprinsessens nakkeskadde å gjøre.

- Nei, i utgangspunktet tror jeg ikke det, for de gjorde dette også i fjor. Da tilbragte Mette-Marit første halvdel av påsken alene i Uvdal og jobbet med å fullføre sin skoleoppgave fra B.I. Hun finner roen der. Og senere kom altså kronprinsen og barna til hytten. Opplegget blir nok slik også i år, sier Totland til Seher.no.

Ifølge Gjeruldsen skal kronprins Haakon og barna først opp til Prinsehytta i Sikkilsdalen for å feriere med Kongen og Dronningen, før de så møter Mette-Marit i Uvdal.
 
Det er foreløpig uvisst hvor prinsesse Märtha og Ari Behn vil feriere i påsken, men Totland tror det er stor sannsynlighet for at også de vil gjøre som i fjor.
 
- Kongeparet skal være i Sikkilsdalen hele påsken, og det kan vel hende at de som i fjor også får besøk av familien Behn, sier han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Mette-Marit avlyser tur til Emiratene