Mette-Marit:

Kronprinsparet i sorg

Kronprinsesse Mette-Marit forteller at de har mistet sin firbeinte venn.

GIKK BORT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er her avbildet da de ferierte på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor. Hundene Milly Kakao (t.v.) og Muffins Kråkebolle var også med. Nå er sistenevnte hund gått bort. Foto: Berit Roald / NTB
GIKK BORT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er her avbildet da de ferierte på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor. Hundene Milly Kakao (t.v.) og Muffins Kråkebolle var også med. Nå er sistenevnte hund gått bort. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Aller siste tur. Denne uken døde Muffinsen vår av kreft. Hele familiens gøye kråkebolle og bestevenn som ble født hjemme i stua», skriver kronprinsesse Mette-Marit på Instagram.

- Savner henne veldig

Og det er tydelig at kronprinsfamilien er i sorg etter hunden Muffins' bortgang.

«Helt siden hun kom til verden har hun vært et naturlig midtpunkt i livet vårt. Hun har blitt kost med, kledd opp i alle slags gevanter, tatt med på tur og ski og har hatt et godt hundeliv. Hun kunne være skikkelig rampete og elsket å stikke av, men mest av alt var Muffins spesielt glad i kos, barn, robotgressklippere og Milly.»

Vis mer

Kronprinsessen fortsetter:

«Hun har gitt oss alle mer kjærlighet, trøst og latter enn det er lov å håpe på, og alle her og mamma Milly savner henne veldig».

Operert for kreft

Det var for drøye tolv år siden at blandingshunden Milly Kakao flyttet inn hos kronprinsfamilien på Skaugum, bare fire måneder gammel. Hunden, som er blanding mellom labrador og puddel, fikk fire år seinere, sommeren 2013, ni valper.

PÅ NASJONALDAGEN: Kronprinsparets hunder har som regel vært å se på trappa på Skaugum på 17. mai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ NASJONALDAGEN: Kronprinsparets hunder har som regel vært å se på trappa på Skaugum på 17. mai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kronprinsfamilien beholdt den ene, som fikk navnet Muffins Kråkebolle, og de to hundene har ved flere anledninger blitt avbildet sammen med kronprins Haakon (48), kronprinsesse Mette-Marit (47) og barna.

Hundene var som regel også å se på trappa utenfor familiens hjem på Skaugum på 17. mai når de vinker til barnetoget.

De to firbente har vært en viktig del av familien, og fjor høst skrev Se og Hør at Muffins Kråkebolle var blitt operert for kreft. Bladet skrev den gang at en stor kreftcyste ble fjernet.

Under ett år etterpå stod hundens liv altså dessverre ikke til å redde.

LES OGSÅ: Albert (22) døde i ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer