Kronprinsparet i bryggekrangel

Gaven fra Kristiansand kommune skaper politiske bølger på Sørlandet.

POPULÆRT FERIESTED: Kronprinsparets sommerhus Vogts villa ligger i det populære friområdet Dvergsøya i Kristiansand kommune. Her er Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra avbildet ved huset i jul Foto: SCANPIX
POPULÆRT FERIESTED: Kronprinsparets sommerhus Vogts villa ligger i det populære friområdet Dvergsøya i Kristiansand kommune. Her er Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra avbildet ved huset i jul Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har havnet midt oppe i en politisk krangel i Kristiansand kommune, etter at byen bestemte seg for å betale utbyggingen av ny brygge på kronprinsparets nye eiendom Vogts villa.

Ifølge Aftenposten har den nye bryggen en regning på 100 000 kroner.

- Jeg reagerer veldig sterkt på at skattebetalernes penger skal brukes på denne måten. Kanskje 100 000 kroner er lite penger for noen, men ikke for Kristiansand kommune, sier Hans Petter Horve, som representerer Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand bystyret til avisen.

Knut Sand - som står bak Facebook-gruppen «Bevar Dvergsøya for allmennheten» - kritiserer lokalpolitikerne også for å ha sperret av ni ekstra mål av det populære friområdet Dvergsøya, enn det som var den opprinnelige planen.

- Jeg reagerer veldig sterkt på at kommunen betaler bryggeregningen, og at kronprinsparet i realiteten får ni mål ekstra område som sperres av for allmenheten uten at kommunen oppjusterer husleieprisen, sier han til Aftenposten.

Eiendomsforvalter Per-Kristian Nygård i Kristiansand kommune hevder kommunen har ansett byggingen av bryggen som deres forpliktelse i forhold til leieavtalen som ble inngått med kronprinsparet.

Han bekrefter at kronprinsparet ikke vil betale noe ekstra for byggingen utover vanlig leie, men avviser at kommunen har gitt de kongelige ni mål ekstra tomt.

- Det stemmer at kronprinsparet har fått sperret av 31 mål i friområdet. Men de har ikke fått ni mål ekstra. Området var opprinnelig feilmålt, sier han til Aftenposten.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen sier til avisen at hun ikke vil kommentere saken utover det Kristiansand kommune alt har gjort.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Svenskeprinsen flyttet sammen med kjæresten