Kronprinsparet gikk med bøsser for TV-aksjonen

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon stiller opp for en god sak.

STILLER OPP: Søndag går kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon med bøsser til inntekt for Røde Kors og TV-aksjonen.  Foto: NTB scanpix
STILLER OPP: Søndag går kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon med bøsser til inntekt for Røde Kors og TV-aksjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne helgen arrangeres TV-aksjonen over hele landet, til inntekt for Røde Kors og deres arbeid for å sørge for mat, medisiner og trygghet for personer som bor i områder med krig. 

En del av pengene som samles inn skal også hjelpe mennesker med flyktningbakrgunn i Norge. 

I den forbindelse skal over 100.000 personer gå rundt med bøsse til husstandene rundt om i Norge. 

Søndag delte det norske kongehuset via sin Instagram-konto et bilde av kronprins Haakon (43), kronprinsesse Mette-Marit (43) og prinsesse Ingrid Alexandra (12) er noen av dem som går rundt med bøsser.

«Her går vi årets viktigste søndagstur. Sammen får vi hjelpen helt frem», står det skrevet til bildet.  

Saken fortsetter nedenfor.

Her går vi årets viktigste søndagstur. Sammen får vi hjelpen helt frem. @rodekorsnorge #tvaksjonen

A photo posted by Det Norske Kongehus (@detnorskekongehus) on

Donerte bort kjolen

Dette er imidlertid ikke første gang kronprinsfamilien bidrar til den årlige TV-aksjonen.

I 2013 donerte kronprinsessen en av prinsesse Ingrid Alexandras kjoler til innsamlingsaksjonen «Kjole for skole», som ønsket å bygge en skole i det afrikanske landet Kanya. 

Like etter bestemte firmaet som kjøpte kjolen, Eie Eiendomsmegling, seg for å gi kjolen videre til TV-aksjonen, slik at den igjen kunne samle inn penger til et godt formål.

-  -Kjolen ble donert av Kronprinsesse Mette Marit til  #Kjoleforskole-auksjonen i september for å bygge skole i Kenya, og vi kjøpte den for 4300 kr etter en het budrunde. Nå ønsker vi å gi den videre til TV-aksjonen 2013 som jobber for å gi mennesker med demens og deres pårørende et bedre og mer verdig liv, sa Maren Synnevåg i Eie Eiendomsmegling til Seoghør.no.

Det er Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan leder TV-aksjonen 23. oktober.

GÅR MED BØSSE: I tillegg til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, går også prinsesse Ingrid Alexandra med bøsse i dag.  Foto: NTB scanpix
GÅR MED BØSSE: I tillegg til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, går også prinsesse Ingrid Alexandra med bøsse i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Ble reddet av mammas nyre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer