Kronprinsparet ber om mer penger

Kan ikke kun sette sin lit til kronprinsessens mor i fremtiden.

BARNEPASS: Det er kronprinsessens mor som stort sett har passet barna når kronprinsparet er på reiser. Det er en ordning som man ikke kan basere seg på i fremtiden. Foto: SCANPIX
BARNEPASS: Det er kronprinsessens mor som stort sett har passet barna når kronprinsparet er på reiser. Det er en ordning som man ikke kan basere seg på i fremtiden. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Når kronprins Haakon (38) og kronprinsesse Mette-Marit (38) er ute på reiser uten barna, er det ofte kronprinsessens mor, Marit Tjessem (74), som hjelper til med barnepass. Nå ønsker kronprinsparet mer hjelp.

- I dag dekkes mye av dette behovet ved at kronprinsessens mor er barnevakt. Dette er ikke en ordning familien kan basere seg på i fremtiden. I tillegg vokser barna, og aksjonsradiusen øker, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til VG.

Avisen skriver at det i år er bevilget 16,7 millioner kroner til driften av kronprinsparets stab. Kronprinsparet ønsker å øke budsjettet til omkring 18 millioner kroner.

- Kronprinsparets stab følger opp barna når kronprinsparet er fraværende. På en reise med overnatting trengs det tre barnepedagoger i henhold til bestemmelsene i arbeidsmiljølovgivningen, sier Hagen.

Haakon og Mette-Marit bor på Skaugum i Asker med barna Marius (15), Ingrid Alexandra (7) og Sverre Magnus (6).
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Fiklet med mobilen på kongelig gudstjeneste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer