DRO PÅ FERIE: Kronprinsfamilien dro forrige uke på hemmelig tur til Danmark, der de besøkte en surfeleir og et campingsted. Dette bildet er tatt i Skottland, ved en tidligere anledning.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRO PÅ FERIE: Kronprinsfamilien dro forrige uke på hemmelig tur til Danmark, der de besøkte en surfeleir og et campingsted. Dette bildet er tatt i Skottland, ved en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon:

Kronprinsfamilien dukket opp på dansk camping

- Det var kult at de kom inn og satte seg ned, akkurat som alle andre, sier den overraskete restauranteieren til Seoghør.no.

Publisert

(Seoghør.no): Sommerferien er allerede i gang for fullt, noe som involverer at ferieparadis og storbyer verden rundt nå invaderes av reiselystne nordmenn. Om du så ønsker å slappe av, feste eller gå i fjellet, finnes det alltid en aktivitet der ute.

Nå melder flere danske medier at kronprinsparet, med barna på slep, har tatt seg en tur til Danmark tidligere i juli.

Ifølge Limfjord Update og BT dukket kronprinsesse Mette-Marit (43) og kronprins Haakon (43) i juli sammen med barna opp på Nystrup Camping i Klitmøller, der surfeleieren «Cold Hawaii» arrangeres.

- Overraskelse

Leder av restauranten Geo's Pizza i Klitmøller, Mahmoud Hamada, sier til Seoghør.no at han så kronprinsfamilien med egne øyne. De spiste pizza hos han, noe flere av de andre gjestene la merke til.

- De kom inn med hele familien. Det var kult at de kom inn og satt seg ned, akkurat som alle andre. Vi prøvde å gi dem litt tid for seg selv, fordi de gjorde ikke noe spesielt ut av seg, sier han og fortsetter:

SPISTE HER: Kronprinsfamilien koste seg på Geo's Pizza i Klitmøller. Foto: Geo's Pizza
SPISTE HER: Kronprinsfamilien koste seg på Geo's Pizza i Klitmøller. Foto: Geo's Pizza Vis mer

- Det var noen som først poengterte at det var den norske kronprinsfamilien, og da gikk det sannelig opp for resten av restauranten og. De fikk pizza og tilbehør hos oss, og var tilfredse med maten. De smilte og alt var fint, forteller Hamada.

- Spiste side om side med de andre gjestene

Han understreker at de flere ganger har hatt kjente gjester på besøk, men at kronprinsfamilien desidert er de største stjernene som har tittet innom.

En gjest ved restauranten forteller til BT at kronprinsparet og barna spiste pizza side om side med de andre gjestene. Kilden forteller også at den velkjente norske familien har leid en hytte på campingen.

Det er godt mulig at det var surfing som trakk familien til Danmark.

Kronprins Haakon har tidligere vist interesse for sporten. Han har blant annet vært på surfetur med bonussønnen, Marius Borg Høiby.

DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Kronprinsparet la turen til campingplassen på vestsiden av Jylland. Foto: Google maps
DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Kronprinsparet la turen til campingplassen på vestsiden av Jylland. Foto: Google maps Vis mer

Han bor for tiden i Los Angeles og har flere ganger gjennom årenes løp vist interesse for vannsporten i sosiale medier.

Kronprinsfamilien skal imidlertid ikke bare ha lekt på vannet under danmarksturen.

Andre kilder som Limefjord Update har snakket med, opplyser om at de også besøkte Thy nasjonalpark i Snedsted, som er kjent for sin vakre natur.

Artikkelen, som bleskrevet forrige uke, opplyser om at familien hadde forlatt Danmark ved publiseringstidspunkt.

De skal ha kjørt vekk i en egen bil, etterfulgt av biler fra både norske PST og danske PET.

Kommunikasjonsansvarlig i Kongehuset, Marianne Hagen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Seoghør.no.

KUL: Kronprins Haakon er glad i å surfe, og koste seg trolig i Danmark med kronprinsessen og barna. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: All Over / Se og hør
KUL: Kronprins Haakon er glad i å surfe, og koste seg trolig i Danmark med kronprinsessen og barna. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: All Over / Se og hør Vis mer

Ledelsen i Nystrup Camping ønsker heller ikke å kommentere saken.

Glade i Danmark

Dette er ikke første gang deler av kongefamilien verken besøker Danmark eller begir seg ut i vannlek. Det sier Se og Hørs kongereporter, Anders Johan Stavseng.

- Det er et godt vennskap mellom kongefamiliene i Norge og Danmark, et vennskap som ser ut til å gå i arv i generasjoner. Det norske kronprinsparet er selvskrevne gjester når Mary og Frederik inviterer til fest, det samme er det danske kronprinsparet når Haakon og Mette-Marit holder kalas på Skaugum, forklarer han.

De kongelige møtes også privat, uten at pressen er til stede. Kronprins Frederik har blant annet vært på besøk hos prinsesse Märtha Louise på Hankø. Kronprinsesse Mette-Marit har også et nært forhold til landet de akkurat ferierte i. Stavseng mener det skyldes hennes idylliske oppvekst på Sørlandet.

- Mette-Marit og familien tok ofte båten over til Hirtshals da hun var yngre for å tilbringe late dager i en liten by ved sanddynene på vestkysten.

Når det kommer til surfing og kiting, er ikke kronprins Haakon ukjent med det. Da kong Harald tok med hele familien, inkludert barnebarna, til Sør-Afrika i forbindelse med 80-årsdagen, fikk de alle dra på surfekurs.

- Kronprins Haakon er ofte på surfetur og har ofte med seg brettet i bagasjen når han er på reisefot. Også bonussønnen Marius Borg Høiby er flink på brett, og de to har også reist sammen på egne gutteturer, både til Unstad i Lofoten og i utlandet, forteller Stavseng om kronprinsens sportsinteresse.

Da Se og Hør fulgte kronprinsparet til Orknøyene tidligere i sommer sto Haakon opp tidlig om morgenen for å teste bølgene, men det ble bomtur:

- Nei, som du ser var det ikke så bra forhold. Vi prøvde, men det ble ikke noe av. Men jeg sto opp og dro ut for å se, sa Haakon til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kronprinsen barberte av seg skjegget

GLAD I FRILUFT: Kronprinsparet er ikke ukjente med en tur ute i naturen. Her er de imidlertid i Holmenkollen, for å følge verdenscuprennet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GLAD I FRILUFT: Kronprinsparet er ikke ukjente med en tur ute i naturen. Her er de imidlertid i Holmenkollen, for å følge verdenscuprennet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer