ANMELDES FOR KORRUPSJON: Ifølge svenske Expressen har tre privatpersoner anmeldt nygifte Victoria og Daniel Westling for korrupsjon. Foto: SCANPIX
ANMELDES FOR KORRUPSJON: Ifølge svenske Expressen har tre privatpersoner anmeldt nygifte Victoria og Daniel Westling for korrupsjon. Foto: SCANPIXVis mer

Kronprinsesseparet anmeldt for korrupsjon

- Victoria og Daniel lot forretningsmann betale for bryllupsreisen...

SEHER.NO: Kort tid etter hjemkomsten fra deres bryllupsreise, har det svenske kronprinsesseparet allerede fått et ripe i den kongelige lakken, skriver den danske avisen BT.

Ifølge svenske Expressen har tre privatpersoner anmeldt nygifte Victoria og Daniel Westling for korrupsjon. Grunnlaget er at de skal ha benyttet seg av en svensk milliardærs tilbud om å stille sitt private jetfly og sin luksusyatch til rådighet for paret under bryllupsreisen.

- Anmeldelses går ut på at kronprinsessen som en offisiell person ikke kan ta i mot den type gaver, og at det kan sees som en bestikkelse. Jeg skal behandle saken i uken som kommer, sier Gunnar Stetler, sjef for den svenske Riksenheten mor korrupsjon til Expressen.

Han tilføyer også at han regner med flere anmeldelser, men at det er et teoretisk spørsmål om den svenske kronprinsessen overhodet kan rettsforfølges på grunn av immunitet som omfatter de kongelige.

Anmeldelsene har strømmet på etter at svenske medier har satt den kontroversielle saken i søkelyset. I avisen Dagens Nyheter skriver Peter Wolodarski:

- Det er besynderlig at en svensk milliardær stiller opp med transport og losji under bryllupsreisen, når samme personen gjennom sin kursvirksomhet EF kan ha potensielle interesser i gjengjeldelse av tjenester.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Det er helt fantastisk!