Kronprinsesse Leonor av Spania:

Kronprinsessen overrasket i konfirmasjonen

Leonor viste frem sin nye sveis på konfirmasjonsdagen.

KONGELIG KONFIRMANT: Kronprinsesse Leonor med sin far, kong Felipe, på konfirmasjonsdagen. Foto: Michael Murdock / Splash News / NTB
KONGELIG KONFIRMANT: Kronprinsesse Leonor med sin far, kong Felipe, på konfirmasjonsdagen. Foto: Michael Murdock / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

I rekken av mange tronarvinger i Europa, finner man kronprinsesse Leonor (15) av Spania. Den to år yngre lillesøsteren, Sofia (14), er nummer to i arverekken. Leonor har ved flere anledninger vært å se på kongelige oppdrag med sine foreldre kong Felipe (53) og dronning Letizia (48).

I mars var det derimot ingen konge eller dronning i sikte, da prinsessen for aller første gang representerte det spanske kongehuset alene på et offisielt oppdrag. Leonor var da til stede på 30-årsjubileet til Cervantes Institute, et kulturelt senter i Madrid.

Dette er kun en av mange måter tronarvingen - som dessuten er Europas yngste - forbereder seg på et liv fylt av kongelige plikter.

Leonor lever nok et mer voksent liv enn 15-åringer flest, og på fredag tok hun enda et stort steg inn i de voksnes rekker. Da ble kronprinsessen ble konfirmert.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Viste frem frisyren

Kronprinsesse Leonor ble konfirmert i Madrid fredag 28. mai. Det var en smørblid konfirmant som møtte opp sammen med familien utenfor kirken.

Leonor var ikledd en nydelig kongeblå kjole og beige pumps. Over munnen bar hun, som de fleste andre i disse tider, et matchende munnbind. Lillesøster Sofia hadde valgt ut en sommerlig blomsterkjole for anledningen.

SØSTRE: Leonor og Sofia strålte i flotte kjoler på førstnevntes konfirmasjonsdag. Foto: Michael Murdock / Splash News / NTB
SØSTRE: Leonor og Sofia strålte i flotte kjoler på førstnevntes konfirmasjonsdag. Foto: Michael Murdock / Splash News / NTB Vis mer

Konfirmasjonsdagen var en stor dag for hovedpersonen selv, og kronprinsessen benyttet anledningen til å vise frem sin nye hårfrisyre. Tidligere har hun vært å se med sitt lange, gyllenbrune hår. Nå har hun imidlertid latt de lange lokkene falle.

LANGE LOKKER: Før hun lot lokkene falle hadde Leonor langt hår. Foto: Shutterstock / NTB
LANGE LOKKER: Før hun lot lokkene falle hadde Leonor langt hår. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

15-åringen avslørte først den nye sveisen under 30-årsjubileet til Cervantes Institute. Nå ser det ut til at den kortere looken er kommet for å bli.

Flytter fra Spania

Det er ingen tvil om at den unge tronarvingen er populær blant folket - til tross for at resten av kongefamilien titt og ofte skaper overskrifter med ulike skandaler.

På Spanias nasjonaldag i 2019 rettet mange blikket mot den unge kronprinsessen, som ikke virker verken tilbaketrukket eller sjenert i møte med det spanske folket i offentlige sammenhenger.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Leonor er som oftest å se med et bredt smil om munnen, noe Storbritannia får nyte godt av fremover. Til høsten setter nemlig 15-åringen kursen mot Wales.

Det kunne det spanske kongehuset røpe i en pressemelding tidligere i år.

I pressemeldingen kom det frem at hun reiser i august, og planen skal være å gjennomføre den siste delen av videregående på en internasjonal linje ved UWC Atlantic College i Wales.

Kronprinsessen vil oppholde seg i Wales i to år. Skoleoppholdet betales gjennom kongefamiliens apanasje.

Leonor er kjent for å være Europas yngste kronprinsesse, dette av den enkle grunn at hennes far tok over tronen tidlig, da Felipes far, skandaleombruste kong Juan Carlos (83), abdiserte brått i 2014.

LES OGSÅ: Sammenlignes med Madde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer