Kronprinsesse Leonor av Spania:

Kronprinsessen overrasker

Slik forbereder hun seg.

HILSER: Kronprinsesse Leonor av Spania hilste på oppmøtte folk og fotografer da hun ankom Cervantes Institute i Madrid onsdag. Foto: Angel Navall / Shutterstock / NTB
HILSER: Kronprinsesse Leonor av Spania hilste på oppmøtte folk og fotografer da hun ankom Cervantes Institute i Madrid onsdag. Foto: Angel Navall / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I rekken av mange kommende tronarvinger i Europa, finner man kronprinsesse Leonor (15) av Spania. Hun har flere anledninger vært å se på kongelige oppdrag med sine foreldre kong Felipe (53) og dronning Letizia (48) ved sin side.

Onsdag var der derimot ingen konge eller dronning i sikte, da prinsessen for aller første gang representerte det spanske kongehuset alene på et offisielt oppdrag.

Forbereder seg

Kronprinsesse Leonor var til stede på 30-årsjubileet til Cervantes Institute, et kulturelt senter i Madrid.

Der var også Spanias visestatsminister Carmen Calvo (63), og sammen møtte de flere eksperter ved instituttet, ifølge E! News.

FINSTASEN: Kronprinsessen hadde kledd seg i en enkel kjole for anledningen. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
FINSTASEN: Kronprinsessen hadde kledd seg i en enkel kjole for anledningen. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
FØRSTE OPPDRAG: Leonor sammen med Spanias visestatsminister (t.h.) og instituttets direktør (t.v). Foto: Shutterstock / NTB
FØRSTE OPPDRAG: Leonor sammen med Spanias visestatsminister (t.h.) og instituttets direktør (t.v). Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Dette er kun en av mange måter den kommende tronarvingen - som dessuten er Europas yngste - forbereder seg på et liv fylt av kongelige plikter.

På den store dagen hadde hun på seg en hvit kjole med prikker, og ansiktet hennes var naturligvis kledd i et munnbind, for å beskytte for og mot coronasmitte.

FOLKSOMT: Folket trosset pandemien for å se kronprinsessen onsdag. Foto: Angel Navall / Shutterstock / NTB
FOLKSOMT: Folket trosset pandemien for å se kronprinsessen onsdag. Foto: Angel Navall / Shutterstock / NTB Vis mer

Utenfor hadde det samlet seg flere spente mennesker, som håpte på å få et glimt av den unge kronprinsessen.

SNART VOKSEN: Som 15-åring er det ikke lenge igjen til kronprinsesse Leonor entrer voksenlivet. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
SNART VOKSEN: Som 15-åring er det ikke lenge igjen til kronprinsesse Leonor entrer voksenlivet. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
INTERESSERT: Leonor fulgte godt med på det som foregikk inne på instituttet. Foto: POOL / DYDPPA / Shutterstock / NTB
INTERESSERT: Leonor fulgte godt med på det som foregikk inne på instituttet. Foto: POOL / DYDPPA / Shutterstock / NTB Vis mer

Får stadig oppmerksomhet

At folk dukket opp for å få et glimt av kronprinsesse Leonor, er kanskje ikke så rart. Det er nemlig ingen tvil om at den unge tronarvingen er populær blant folket - til tross for at resten av kongefamilien titt og ofte skaper overskrifter med ulike skandaler.

På Spanias nasjonaldag høsten 2019 rettet mange blikket mot den unge prinsessen, som ikke virker verken tilbaketrukket eller sjenert i møte med det spanske folket i offentlige sammenhenger.

Leonor er ofte å se med et bredt smil om munnen, noe Storbritannia får nyte godt av fremover. Til høsten setter nemlig 15-åringen nemlig kursen mot Wales.

Det kunne det spanske kongehuset røpe i en pressemelding tidligere i år.

I pressemeldingen kom det frem at hun reiser i august, og planen skal være å gjennomføre den siste delen av videregående på en internasjonal linje ved UWC Atlantic College i Wales.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Blemme på nasjonal TV

Nyheten har derimot ikke gått stille for seg. Den anerkjente TV-stasjonen RTVE formulerte nemlig følgende når det hele ble kjent:

«Leonor forlater Spania, akkurat som bestefaren sin».

TV-stasjonen refererte til Spanias tidligere konge Juan Carlos (83), som det siste året har flyktet fra landet etter nok en skandale. Det tok ikke lang tid før den ovennevnte setningen skapte reaksjoner, og flere oppfattet det som et stikk til den spanske kongefamilien.

Etter kritikk fra flere hold, deriblant det konservative spanske partiet Partido Popular, sendte RTVE ut en pressemelding hvor de unnskyldte seg.

- Vi har tatt umiddelbart grep og sparket de ansvarlige. Dette er en alvorlig uansvarlighet som ikke må overskygge RTVEs urokkelige støtte til de konstitusjonelle verdiene, statens institusjoner og fremfor alt kronen, sto det blant annet pressemeldingen.

LES OGSÅ: Gjør alt de kan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer