Kronprinsesse Victoria av Sverige:

Kronprinsessen med rørende gest

Trådte til side for Holocaust-ofrene.

PÅ MINNESEREMONI: Denne uken deltok kronprinsesse Victoria på 75-års markeringen for den sovjetiske frigjøringen av den nazi-tyske konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau. Hennes gest på reisen tilbake vekker nå oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix
PÅ MINNESEREMONI: Denne uken deltok kronprinsesse Victoria på 75-års markeringen for den sovjetiske frigjøringen av den nazi-tyske konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau. Hennes gest på reisen tilbake vekker nå oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uken ble det markert at det er 75 år siden frigjøringen av Nazi-Tysklands mest beryktede utryddelsesleir, Auschwitz-Birkenau.

I den forbindelse møttes verdensledere, overlevende og etterlatte til en rørende seremoni ved den tidligere konsentrasjonsleiren, som ligger i dagens Polen. Blant disse var Sveriges kronprinsesse Victoria (42).

Men da det var tid for hjemreise for den svenske delegasjonen, skulle det vise seg å bli utfordringer. Da trådte Victoria til.

Ofret flysetet

Blant den svenske delegasjonen som hadde tatt turen til Polen denne uken, var både regjeringsrepresentanter, kongelige, overlevende etter konsentrasjonsleiren og deres ledsagere.

Men da seremonien var over viste det seg at det ene flyet som skulle frakte den svenske delegasjonen tilbake til Sverige var defekt, og derfor ikke kunne lette.

At dagen hadde vært en stor påkjenning, spesielt for de direkte berørte, gjorde at kronprinsessen ofret seg for å få de overlevende hjem.

- For at alle overlevende skulle kunne komme hjem, avsto kronprinsessen sitt flysete, forteller det svenske kongehusets kommunikasjonssjef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning, og tilføyer at mange av de overlevende uttrykte stor takknemlighet overfor kronprinsessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer