Kronprinsesse Mary:

Kronprinsessen i faresonen - kan føre til hudkreft

Australias intense solstråler har skadet kronprinsessens hud. Nå advarer en dansk lege mot mer soling.

KRONPRINSESSE I SOLEN: Danmarks kronprinsesse Mary har vokst opp under Australias sterke solstråler, og man kan nå se konsekvensene av det. Foto: NTB scanpix/ Lars H. Laursen
KRONPRINSESSE I SOLEN: Danmarks kronprinsesse Mary har vokst opp under Australias sterke solstråler, og man kan nå se konsekvensene av det. Foto: NTB scanpix/ Lars H. Laursen Vis mer
Publisert

Danskenes kommende dronning har vokst opp under Australias stekende sol. Nå ser det ut som om det har satt sine spor på huden hennes.

Da kronprinsesse Mary (47) stilte på et Redd Barna-arrangement tidligere i sommer, var det lett å se at hun har en mengde hvite flekker på begge armene.

Flekkene har tidligere vært så vidt mulig å skimte på bilder fra Marys mange badeferier, men i sommer var de plutselig blitt veldig fremtredende – på begge armene.

Kreftrisiko

De hvite flekkene kan være dårlig nytt for den flotte firebarnsmoren.

- Jo mer sol man utsettes for, desto større er risikoen for at man får slike pigmentflekker. Dette er sannsynligvis solutløste hudforandringer, som igjen kan føre til hudkreft, sier TV-legen Charlotte Bøving (52) til danske Se og Hør.

Legen understreker at hun ikke kjenner kronprinsessens tilstand, men uttaler seg mer generelt.

- Det at man lever i solen gir risiko for pigmentflekker, og dermed også hudkreft. Jo lysere man er i huden, desto dårligere tåler man solen, forklarer hun.

Sterkere sol

Mary vokste opp i et helt annet klima enn det vi nordboere er vant til. Hun tilbrakte sine barneår på øya Tasmania utenfor Australia, og selv om det ikke er like varmt der som på fastlandet, er UV-strålingen akkurat like sterk. Faktisk er den så mye som 15 prosent sterkere enn på den nordlige halvkule, ifølge Cancer Council Western Australia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer