<strong>SJARMTROLL:</strong> Prins Oscar (1) og prinsesse Estelle (5) så yndige ut da de ble fotografert i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
SJARMTROLL: Prins Oscar (1) og prinsesse Estelle (5) så yndige ut da de ble fotografert i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer

Det svenske kongehuset:

Kronprinsessebarna strålte på nasjonaldagen

Lille Oscar og Estelle begynner å bli store. 

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det hersker ingen tvil om at barna til det svenske kronprinsesseparet ofte stjeler showet. Prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1) er ofte oppmerksomhetens sentrum når de er med foreldrene på tur, og det publiseres til stadighet nye bilder av de to storsjarmørene.

I dag, den 6. juni, er det Sveriges nasjonaldag. Feiringen kan ikke sammenliknes helt med hvordan vi her i Norge feirer, men det er likevel barna som er i fokus. Kronprinsesse Victoria (39) og prins Daniel (43) har valgt å følge tradisjonen.

Ligner på pappa

Det svenske kongehuset har nemlig, for anledningen, valgt å publisere bilder av de to tronarvingene på sosiale medier. Det får svenske hjerter til å smelte.

«En hilsen på nasjonaldagen fra kongefamilien, via prinsesse Estelle og prins Oscar», skriver kongehuset på sin offisielle Instagram-konto.

Ifølge Svensk Damtidning er bildene tatt i hagen til kronprinsessen og prinsen. Lille Estelle har på seg en barneutgave av den svenske nasjonaldrakten, som samtlige av de kvinnelige medlemmene i kongefamilien eier. Kronprinsesse Victoria, dronning Sylvia og prinsesse Madeleine er blant dem.

Nå som kronprinsessebarna begynner å bli eldre, er det ikke vanskelig å se at de slekter på foreldrene sine. Begge to begynner å bli særs like faren sin, men det er fortsatt mye å skimte av kronprinsessen i dem.

Det svenske kongehuset har også publisert et bilde av Estelle uten lillebroren sin. Blid og fornøyd poserer hun i hagen, stolt i den svenske folkedrakten.

<strong>BLID:</strong> Prinsesse Estelle begynner å bli en stor jente. Her smiler hun i nasjonaldrakten sin, klar for å feire sammen med resten av familien. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
BLID: Prinsesse Estelle begynner å bli en stor jente. Her smiler hun i nasjonaldrakten sin, klar for å feire sammen med resten av familien. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer

Mens våre kongelige er å se på Skaugum og på slottsbalkongen den 17. mai, har svenskene helt andre planer. Kongeparet skal blant annet gjeste Kosta Bada, mens Victoria og Daniel skal til Görvälns slott sammen med barna. Prins Carl Philip skal på sin side hilse på folket fra slottet i Stockholm.

På kvelden skal imidlertid hele gjengen samles, på den tradisjonsrike feringen på Skansen.

Feiret minstemann

Det er ikke lenge siden det svenske paret hadde en stor dag å feire. I mars fylte lille prins Oscar hele ett år, som selvfølgelig bød på både kake og moro for den respekterte familien.

<strong>STOR GUTT:</strong> I anledning ett-årsdagen valgte det svenske kongehuset å legge ut dette bildet av prins Oskar på sine nettsider. Foto: Kunghauset.se
STOR GUTT: I anledning ett-årsdagen valgte det svenske kongehuset å legge ut dette bildet av prins Oskar på sine nettsider. Foto: Kunghauset.se Vis mer

Selv om det svenske hoffet var hemmelighetsfulle, hersket det ingen tvil om at det utvilsomt var en morsom dag på Haga slott.

Kronprinsessefamilien hadde nemlig vært i Florida i tiden før feiringen, og det skal ha vært et ønske om å tilbringe mer tid med hverandre som var bakgrunn for reisen.

- Deres barn er fremdeles små og de vil ta vare på den tiden, har kommunikasjonssjef Margareta Thorgren fortalt.

Da prins Oscar ble døpt i fjor så det ut til at den lille gutten allerede var blitt vant til oppmerksomheten rundt ham. Han tok nemlig det hele med knusende ro, og sovnet i pappa Daniels fang.

Han var i dåpen ikledd den samme dåpskjolen som storesøster Estelle (5) hadde på seg under hennes dåp i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer